Şirketten yapılan açıklamada, M.Star adlı tankerdeki patlamanın, bir saldırı sonucu meydana geldiğinin sanıldığı bildirildi. Patlamanın petrol sızıntısına yol açmadığı ve sadece bir kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.
Şirket sözcüsü Eiko Mizuno, "Patlamanın büyük ihtimalle bir saldırı sonucu meydana geldiğine inanıyoruz. Geminin bu kısmında patlamaya yol açabilecek hiçbir şey yok" diye konuştu.
Japonya'nın Toprak Altyapı Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirliklerinin Das adasından, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Çiba Limanına 270 bin ton petrol taşıyan tankerdeki patlamaya bir saldırının yol açmış olduğu sonucuna varmak için erken olduğu ancak bu ihtimalin gözardı edilemeyeceği belirtildi.
Bahreyn'de bulunan Amerikan Donanmasına bağlı 5. Filo'dan Deniz Binbaşı Amy Derrick Frost da yaptığı açıklamada patlamayı soruşturduklarını belirterek, "Halen patlama hakkındaki ayrıntıları öğrenme sürecindeyiz" dedi.
AA
DÜNYA Haberleri
Akdeniz’de Yolcu Feribotunda Siber Saldırı Alarmı: Paris, Yabancı Müdahale Şüphesiyle Soruşturma Başlattı
Karadeniz’de Türk Gemisine İHA Saldırısı
Dışişleri’nden Ukrayna’da Vurulan Türk Gemisine İlişkin Açıklama
Yunanistan'da Çiftçiler Volos Limanı'nı Ulaşıma Kapattı
Ukrayna'dan Rusya'nın "Gölge Filosuna" Ait Petrol Tankerine Saldırı