Karadeniz'de müthiş keşif: Osmanlı gemileri bulundu

Arkeologlar Karadeniz'de tarihi bir keşfe imza attı. Karadeniz'in dibinde Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğuna ait 40'tan fazla gemi bulunduğu bildirildi.

Daily Mail’in haberine göre Karadeniz Sualtı Arkeolojisi Projesi ekibi, Karadeniz'in dibinde Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu'na ait gemiler buldu. Ekip, 1.800 metre derinlikte denizin dibini taramak için uzaktan kumandalı cihazlar kullandı. Cihazlardan biri yüksek çözünürlükte 3D resimler yaptı, diğeri ise arazi hakkında bilgi topladı.

Karadeniz’in dibinde, Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğuna ait 40’tan fazla iyi durumda geminin tespit edilmesi hakkında konuşan ekibin başkanı Prof. Dr. John Adams, "Projemizin temel görevi, gemilerin yattığı yerleri tespit etmek için jeofizik çalışmaları yapmak ve ayrıca Karadeniz'in hikayesini anlatacak verileri toplamak" ifadelerini kullandı.

Arkeologlar, batan gemilerin kaplamalarını inceledi ve gemi iskeletlerinin fotoğraflarını çekti. Oksijen eksikliği nedeniyle gemilerin iyi korunduğu belirtildi. Aramalar, Bizans'ı diğer ülkelere bağlayan eski güzergahlara uygun olarak gerçekleştirildi.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"
İngiliz Savaş Gemisi HMS Dragon Doğu Akdeniz’e Geldi
ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu