Kerç Köprüsü'nü inşa eden şirketlere yaptırım

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, işgalcilerin Kerç Boğazı’ndaki yasa dışı köprü inşaatına katılan her şirkete uluslararası yaptırımlar uygulanacak.

ABD ve Avrupa, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kerç Köprüsü'nü yasa dışı olarak inşa eden şirketlerin uluslararası yaptırımların kapsamında olması fikrini destekliyor.

Konuyla ilgili Kiev’de 30 Kasım tarihinde açıklama yapan Ukrayna Adalet Bakanı Pavlo Petrenko, “Bakanlık olarak işbirliğimiz çerçevesinde ilgili bakanlıklara benzer olaylarda, uluslararası kuruluşlara tepki gösterilmesi konusunda yardım ve danışmanlık sağlıyoruz. Sözde Kerç köprüsünün inşaatına katılan şirketler, uluslararası yaptırımların etkisi altında olacak” diye kaydetti.

Pavlo Petrenko, Ukrayna’nın, Amerikan ve Avrupalı ortaklarının da bu net tutumu paylaştığını ve bunun ciddi bir kanıt olduğunu belirtti.

Daha önce Ukrayna’ya ait Kırım yarımadasını işgal eden Rusya Federasyonu’nda, yarımadayı Rusya’ya bağlayacağı iddiasıyla Kerç Boğazı’nda yasa dışı olarak inşa edilen köprü ile ilgili oylama başlatıldığı bildirilmişti. Oylamada Rusya vatandaşlarının Kerç köprüsü için teklif edilen isimlerden birini seçebileceği belirtildi. Oylamayı düzenleyen Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı, Rus işgali altındaki Kırım’da yasa dışı olarak inşa edilen Kerç köprüsü için şu isimleri teklif etti: Kırım Köprüsü, Kerç Köprüsü, Tuzla Köprüsü, Dostluk Köprüsü ve “Birleşme” Köprüsü.

Bunun dışında işgalciler, Karasupazar (Belogorsk) şehri üzerinden Kerç şehrini Akmescit’e bağlayacak 215 kilometre uzunluğunda yeni bir demiryolunun inşa edilmesi teklifinde bulundu. Söz konusu demiryolu sayesinde, işgalcilerin Kerç Boğazı’nda yasa dışı olarak inşa ettiği köprünün doğrudan Kırım’ın merkezine bağlanacağı ileri sürüldü.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

AB, Kızıldeniz’deki Çok Uluslu Koalisyona Katılacak
Kızıldeniz’de ABD Savaş Gemisine ve Ticari Gemilere Saldırı
Milli Yas İlan Edildi
İsrail-Filistin Savaşıyla Güvenli Rota Türkiye Oldu
Dünyanın En Büyük Konteyner Gemilerinden Birine "Türkiye" Adı Verildi