Kite sörfçüleri Avustralya’da rekor denemesi yapacak

Avustralya’nın Quuensland’s eyaletinin kıyısında tam 1000 kilometrelik mesafeyi kite sörf yaparak geçmeyi deneyecek olan adrenalin bağımlısı sporcular, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye çalışacak.

Bu rekor denemesi başarılı olursa elde edilecek olan gelir Motor Neurone Hastalığı araştırmaları için bağışlanacak.

Organizatör Alex Unsworst, bisiklet ve dağ tırmanışı gibi birçok farklı sporda rekor denemeleri yapıldığını, ancak kite sörfü alanında böyle bir rekor denemesinin ilk kez yapılacağını belirtti.

Rekor denemesinin yapılacağı 2.300 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridinde bulunan ‘Dev Mercan Kayalıkları’ dünyanın en büyük yaşayan canlısı olarak kabul ediliyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza