Kürekçilere 21 ton ölü balık eşlik etti

2016 Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği kentlerden Rio de Jenerio'daki Rodigo de Freitas gölünde balıkların ölümü ülkede büyük yankı uyandırdı.

Kürek yarışlarının yapılması planlanan gölde su kirliliği yüzünden 21 ton balık öldü. Balıklar gölden çıkarılırken, Çevre Bakanlığı ölümlerin nedenini mevsimlere bağladı. Bağımsız Çevre Komisyonu ise endüstriyel ve evsel atıklar yüzünden balıkların öldüğünü iddia etti.

Brezilyalı bir kürekçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada kürek çekmek oldukça tehlikeli. Önce mideniz bulanıyor bir süre sonra da hastalanıyorsunuz” diye konuştu. Rio de Janeiro Valisi Luiz Fernando Pezao, 2016 yazında yapılacak Olimpiyat Oyunları'na kadar kirliliğin sadece yüzde 60'ının temizlenebileceğini söyledi.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

NATO Zirvesi Öncesinde Deniz Güvenliği Gündemi Ankara’da Değerlendirildi
Denizcilik Tarihinin En Büyük LNG Gemisi Siparişi: Katar’dan Çin’e 24 Dev Tanker
İngiltere'den Hürmüz Boğazı'na Askeri Yığınak
ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"