NATO üyesi 17 devletin ortak düzenlediği 'Kılıç Darbesi 2015' deniz tatbikatı başladı

NATO, Rusya tehdidine karşı, Baltık Denizi'nde tatbikat yapıyor. NATO askerleri, savaş oyunlarını andıran tatbikatta, hem denizde hem de karada giden zırhlı araçlarla Polonya ve İsveç kıyılarına çıkarma gerçekleştiriyor.

Tatbikata, NATO üyesi 17 ülkeden yaklaşık 6 bin asker katılıyor. Türkiye'den Göksu Fırkateyni'nin de katıldığı tatbikat,  Rusya tehdidine karşı, Baltık ülkelerine destek mesajı taşıyor.

"Kılıç Darbesi 2015" adlı tatbikatta hem denizde hem karada gidebilen zırhlı araçlar, Abrams tankları, A-10 saldırı uçakları ve B-52 bombardıman uçakları kullanılıyor.

19 Haziran'da sona erecek

Tatbikat Rusya ile NATO arasında gerilime de neden olmuş durumda. Moskova, NATO'yu Soğuk Savaş stratejisi uygulamakla suçluyor. Rus savaş uçakları, zaman zaman tatbikata katılan savaş gemilerinin yakınından uçuyor. 1 Haziran'dan bu yana devam eden tatbikat 19 Haziran'da sona erecek.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza