''Rus limanlarına yaptırım uygulayın'' çağrısı

Ukrayna, Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi, AB ve G7 gibi uluslararası kuruluşlara Azak Denizi'ndeki Rus limanlarına yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

Ukrayna,Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi, Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri ve G7 üye ülkelerini, Azak Denizi’ndeki Rusya limanlarına karşı yaptırım uygulamaya davet etti.

Vilnius’ta düzenlenen Ukrayna-Polonya-Litvanya Parlamentolararası Meclisi 9. oturumunda kabul edilen kararda, “Ukrayna, Litvanya ve Polonya Parlamentoları üyelerinden oluşan meclis,  Avrupa Birliği üye ülkeleri ve G7 üye ülkelerini, Ukrayna tarafından kapatılan geçici olarak işgal edilen Kırım’daki limanlarla işbirliği yaptıkları için, Azak Denizi’nde bulunan Rus limanlarına karşı yaptırım uygulamaya davet ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte, Ukrayna, Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi aldığı kararla beraber, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı sergilediği saldırganlığı ve Azak Denizi’nin askerleştirilmesini kınadı.

Bilindiği gibi, Rusya yönetimi, Azak Denizi’ndeki Taganrog Körfezi’nin bir kısmını 20 yıllık kullanımı için Rusya Savunma Bakanlığına devretmişti.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu