Rusya'dan tehdit: "Tüm hedefler vurulacak"

Türk F-16'larının Rus savaş uçağını düşürmesi ile ilgili Rusya cephesinden gelen son açıklamada, "Moskova kruvazörü, uçaklarımız için tehdit oluşturan tüm hedefleri vuracak" denildi.

Rusya'ya ait SU-24 uçağının Türk F-16'ları tarafından sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülmesi sonrası, Rusya cephesinden yapılan tehdit mahiyetindeki açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Rusya'nın yaptığı son açıklamada; S-300'e benzer hava savunma sistemine sahip, Fort ile donatılan 'Moskova' kruvazörünün Suriye'nin Lazkiye açıklarına gönderileceği belirtilirken, "Moskova kruvazörü, uçaklarımız için tehdit oluşturan tüm hedefleri vuracak" ifadeleri kullanıldı.

TSK, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın 5 dakikada 10 kez uyarıldığını ve angajman kuralları çerçevesinde iki F-16 ile Suriye sınırında düşürüldüğünü duyurmuştu. Putin ise Soçi'de Ürdün kralı Abdullah ile görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada, uçağın Türkiye sınırına 1 kilometre mesafede düşürüldüğünü açıklamıştı.

Uçağın iz analizi hava sahası ihlalini ortaya koydu

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarca Suriye sınırında müdahalede bulunulan savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali iz analizinden de ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, uçağın Türk hava sahasındaki ihlali, uçağın iz analizinden anlaşılıyor.

ViraHaber.com


DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza