Sel Avrupa'yı vurdu: 5 ölü

Avrupa'nın batısı günlerdir süren yağmurun etkisi altında... Almanya'nın bazı bölgelerinde alarm verildi; Fransa'nın başkentinde Seine nehri taştı.

Almanya’da birkaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, büyük maddi hasara yol açarken, Bavyera eyaletinde felaket uyarısı yapıldı.

BBC’nin haberine göre bir evde mahsur kalan üç kişi sel nedeniyle yaşamını yitirdi, başka bir kadının ise cansız bedeni bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışların süreceği ve nehirlerdeki su seviyelerinin yükselmeye devam edeceği bildirildi.

Paris'te nehir taştı

Fransa’nın başkenti Paris’te, hafta başından beri devam eden sağanak nedeniyle Seine nehri taştı, nehir kenarındaki yollar araç trafiğine kapandı.

Fransa Meteoroloji Kurumu’ndan ülkede 19 bölgede turuncu alarma geçildiği ve su baskını riskinin devam ettiğinin duyurulmasının ardından Paris’teki Seine nehrinde taşkınlar yaşandı.

Kenti etkisi altına alan yoğun yağış trafikte aksamaları da beraberinde getirdi. Oluşan su göletleri nedeniyle bazı kara yolları tamamen ulaşıma kapandı. Bazı tren seferleri ise demir yollarında meydana gelen arızalara bağlı olarak iptal edildi.

ViraHaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza