Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda yangın çıktı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürdürdüğü belirtildi.
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden (SOCAR) yapılan açıklamada, yerel saatle 17.40'ta güçlü kasırga nedeniyle 10. platformda gaz hattının tahrip olduğu ve yangın çıktığı bildirildi.
Dalgalar engelliyor
Yangın sonrasında ilk olarak çalışanların tahliyesi için çalışmalara başlandığı fakat yüksek dalgaların kurtarma gemilerinin platforma yanaşmasına engel olduğu ifade edildi.
Tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürüyor
Bu arada Başkent Bakü açıklarında bulunan Hazar Denizi’ndeki “Güneşli” platformunda çıkan yangında arama kurtarma sonucu daha 14 kişi kurtarıldı.
Daha önce de biri kadın olmak üzere 5 kişinin kurtarılması ile kurtarılmış personel sayı 19’a yükseldi.
Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Zorlu hava şartlarına karşın Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ve yangın söndüren gemilerin tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürdürdüğü belirtildi.
ViraHaber.com
DÜNYA Haberleri
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu