Su altında 31 gün

46 yaşındaki Fransız deniz kaşifi Jacques Cousteau’nun torunu, 31 gün su altındaki bir laboratuvarda kaldıktan sonra su yüzüne çıktı.

Araştırmacılardan, mühendislerden, kameramanlardan oluşan ekibiyle Cousteau, 1 Haziran günü ABD’nin Florida eyaletindeki Key Largo açıklarında okyanusa dalış yapmıştı.

“Aquarius” isimli, mini mutfağı, özel havalandırması, interneti olan 81 tonluk denizaltı kapsülünde 31 gün kalan ekip önceki gün su yüzeyine çıktı.

Böylece 1963’te Kızıl Deniz’in 9 metre derinliğinde 30 gün kalarak araştırma yapan büyük babasının rekorunu kırmayı başardı.

Su altından örnekler toplayarak araştırma yapan ekip ayrıca okyanusların korunması konusunda duyarlılık kampanyası da yürüttü.

Torun Cousteau, “Tahmin ettiğimizden daha fazlasını başardık. Bizim için en önemli şey, 31 gün boyunca çeşitli platformlarda maksimum sayıda insana ulaşmış olmamız. Temiz havayı solumak ve ayaklarının altında toprağı hissetmek de gerçekten hoş” dedi.


 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi
DESAN’ın Malezya İçin İnşa Ettiği İkinci Geminin Sac Kesme Töreni Gerçekleşti
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi