Suyun altındaki denizaltıdan İHA fırlattı

ABD Donanması yeni projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunlardan biri de suyun altına batmış bir denizaltı içerisinden İHA fırlatmak. İlk testlerin başarılı olduğu belirtildi.

ABD Donanması yeni projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunlardan biri de suyun altına batmış bir denizaltı içerisinden İHA fırlatmak. İlk testlerin başarılı olduğu belirtildi.

İHA görevi sırasında su yüzeyine ve altına birçok kamera konuşlandırıldı. Test adım adım takip edildi. İHA içerisinde bulunan yakıt bazlı batarya, aracın birkaç saat boyunca havada kalmasına yetiyor. Donanma bu sayede su üzerinden hava ve kara desteği sağlayabilecek.

Donanmanın açıklamasına göre bu teknolojiyi geliştirmek 6 yıla yakın sürdü. Su altından fırlatılacak araca uygun batarya hazırlanması ve fırlatılması mühendislerin kafasını karıştıran en büyük soruydu.

Proje ABD Donanması ve Ordusu tarafından destekleniyor. ABD Donanma Geliştirme Laboratuvarı, Donanma Ofisi’ne bağlı SwampWorks ve DoD Acil Müdahale Teknoloji Ofisi bu projeyi ortak yürütüyor.

İnsansız hava aracı Sea Robin adı verilen bir sistem sayesinde denizaltının torpido kısmından fırlatıldı. Sea Robin adı verilen sistem, denizaltılarda kullanılan fırlatma modülüne uygun şekilde tasarlandı. XFC UAS (eXperimental Fuel Cell Unmanned Aerial System) adı verilen araç, Sea Robin modülü sayesinde dikey bir şekilde fırlatılabiliyor. Hava aracı, insan yönlendirmesine gerek duymadan 6 saat boyunca havada durabiliyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza