Ukrayna Limanlarından Taşınan Tahıl Miktarı 6 Milyon Tonu Geçti

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar taşınan tahıl miktarı 6 milyon tonu geçti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler tarafından "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandı.

İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezinin 27 Temmuz'da faaliyetlerine başlamasıyla, Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ilk gemi 1 Ağustos 2022'de hareket ettirildi.

Bugüne kadar 260 gemi Ukrayna limanlarından çıkış yaptı, taşınan tahıl miktarı ise 6 milyon tonu geçti.

Gemilerle mısır, buğday, ayçiçeği küspesi, ayçiçeği yağı, şeker pancarı, soya, bezelye ve arpa gibi gıda ürünleri taşınıyor.

Ayrıca bugün 8 geminin daha Ukrayna limanlarından hareket ettiği belirtildi.

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu