Volkanik patlama yeni ada oluşturdu

Okyanusya’nın ada ülkelerinden Tonga açıklarındaki volkanik faaliyet yeni bir adanın doğumuna yol açtı.

Yeni Zelanda'nın yaklaşık 2 bin kilometre kuzeydoğusundaki Tonga'nın Arazi ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, başkent Nuku’alofa’nın 65 kilometre kuzeybatısındaki volkanın 20 Aralık’ta lav püskürtmeye başladığını, bunun da son beş yılda ilk kez gerçekleştiğini duyurdu.

Bakanlık, volkanın iki yanardağ ağzından püskürtme yaptığını, bunlardan birinin insan yaşamayan Hunga Ha’apai Adası’nda, diğerinin ise 100 metre açıkta su altında olduğunu bildirdi.

Açıklamada geçtiğimiz perşembe püskürtmeyi izlemek üzere tekneyle yapılan inceleme gezisinde 1 kilometreden fazla genişlikte, 2 kilometre uzunlukta ve yaklaşık 100 metre yüksekliğinde yeni bir adanın saptandığı kaydedildi.

Volkanın her beş dakikada bir püskürttüğü kül ve kayaların 400 metreye kadar yükseldiği açıklandı.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza