1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Seyhan'da binlerce balık telef oldu
Seyhan'da binlerce balık telef oldu

Seyhan'da binlerce balık telef oldu

Seyhan Nehri'ndeki çevre felaketi yüzünden binlerce balık telef oldu.

A+A-

Kentte yapılan asfaltlama çalışması ve sonrasında yağan etkili yağmur nedeniyle nehrin kirlendiği iddia ediliyor. Zift ve akaryakıt atıklarının kapladığı nehirde kirliliğin boyutun büyük olması da dikkat çekiyor.

Kirlenen nehirde hiç bir çevre önlemi alınmazken balıkçılar ve çocuklar balık tutuyor. Elleri nehirdeki akaryakıtla kirlenen çocuklar topladıkları ya evlerine götürüyor ya da balıkları 3 TL'den satıyor. Martıların can çekişen balıkları toplamak için uçtuğu nehirde vatandaşların şikâyetlerine rağmen yetkililer ise herhangi bir önlem almadı.

Abdurrahman Dündar isimli ver vatandaş Adana Valiliği başta olmak üzere bir çok kamu kurumunu aradığını ancak herhangi bir önlem alınmadığını söylüyor.

Balıkların telef olduğuna dikkat çeken Dündar, "Burada hiçbir önlem alınmıyor. Çocuklar balık tutarak evlerine zehir götürüyor. Bazıları mahallerinde satmak için topluyor. Balıkçı tekneleri ise bu kirlilikte ağ atıyor. " diyor.

İbrahim Demir isimli vatandaş ise, "Balık tutmak için her zaman gelirdik. Ancak bu kirlilikte balık tutamadık. Yetkililer sorumluları bir an önce bulmalı." diyor.

Beyaz Gazete

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.