1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sezon 29 Nisan'da açılıyor
Sezon 29 Nisan'da açılıyor

Sezon 29 Nisan'da açılıyor

Antalya'da kruvaziyer turizm sezonu Avrupa'nın ünlü kruvaziyer gemi şirketi AIDA'nın gerçekleştireceği ilk seferle 29 Nisan Cuma günü başlıyor.

A+A-

AIDA şirketinin Antalya'daki acente hizmetlerini yürüten Pamfilya Turizm Anonim Şirketi Yönetim kurulu Başkanı Yaşar Sobutay yaptığı açıklamada, orta ve üst düzey gelir gruplarına hitap eden kruvaziyer turizm sezonunun 29 nisan Cuma günü başlayacağını bildirdi. AIDA şirketinin Diva isimli lüks yolcu gemisinin 2 bin 50 yolcusuyla Antalya Limanına geleceğini belirten Sobutay, sezon sonuna kadar kruvaziyer gemilerle Antalya'yı 120 bin turistin ziyaret edeceğini söyledi.

Geçen yıl AIDA şirketinin gemileriyle Antalya'ya 100 bin turist getirildiğini ifade eden Sobutay, kruvaziyer turizme Avrupa ülkelerinden her geçen gün büyük talep olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

''Geçen yıl Antalya'ya kruvaziyer gemilerle 130 bine yakın turist geldi. Bunun 100 bini AIDA'ya ait lüks yolcu gemileriyle Antalya'yı ziyaret etti. AIDA şirketinin Antalya'ya kruvaziyer seferler başlatması için çok yoğun uğraş verdik ve başardık. Geçen yıl 27 sefer yapan AIDA'ya ait gemiler, bu sezon 32 sefer gerçekleştirecek. AIDA'ya ait ''Diva'' ve ''Aura'' yolcu gemilerine ''Blue'' gemisi de eklendi. Bu gemilerle yolculuk edenlerin yüzde 95'ini Almanlar, geri kalanını da Avusturya ve İsviçreli üst düzey gelir grubuna sahip turistler oluşturuyor.''

AIDA şirketinin Antalya Limanı'nın ''İndi-Bindi'' limanı yaptığına dikkati çeken Sobutay, bunun Türk turizmi açısından dan çok önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

"Türkiye'ye talep artıyor"

Kuzey Afrika ülkelerindeki olaylar nedeniyle Akdeniz çanağında sefer yapan kruvaziyer yolcuların tercihinin Antalya olduğunu anlatan Sobutay, ''Kuzey Afrika ülkelerindeki olaylar nedeniyle kruvaziyer gemi şirketleri programlarını değiştiriyor. Lüks yolcu gemileri başka limanlara yöneliyor. Bu nedenle Antalya'ya gelen yolcu gemisi sayısı artıyor. 2011 yılında Antalya'ya toplam 96 kruvaziyer gemi sefer yapacak. Bu da 200 bin yolcu demek. Kruvaziyer turizme Avrupa'dan büyük talep var. Türkiye'nin bu sektörde de geleceği parlak'' dedi.

"Antalya liman terminalinin çevresi kötü"

Antalya Limanı'na kruvaziyer gemilerle gelecek üst düzey gelir grubuna sahip turistlerin geçtiği liman çıkışındaki bir kilometrelik yolun durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Sobutay, ''Ülkemize lüks yolcu gemileriyle üst düzey gelire sahip turist getirmeye çalışıyoruz ancak, Antalya limanı'ndan şehre gidecek bir kilometrelik yolun durumu çok kötü görüntü oluşturuyor. Bu kötü görüntü bir an önce giderilmeli'' diye konuştu. 

A.A

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.