1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. GİSBİR

  4. SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonu’ndan GİSBİR ziyareti
SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonu’ndan GİSBİR ziyareti

SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonu’ndan GİSBİR ziyareti

SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonları İstişare Komisyonu üyeleri geçtiğimiz Çarşamba günü GİSBİR’i ardından URSA tersanesini ziyaret etti. Komisyon üyeleri Perşembe günü de Sedef Tersanesine bir ziyaret gerçekleştirip görüş alışverişinde bulundu

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu Asgari İşçilik Tespit Komisyonları İstişare Komisyonu üyeleri geçtiğimiz  Çarşamba günü Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ni (GİSBİR) ziyaret ederek Gemi İnşa iş kollarına ait Asgari İşçilik Oranının belirlenmesi çalışmaları hakkında görüşme ve değerlendirmelerde bulundu.

Komisyona birlik toplantı salonunda konu hakkında brifing verildi ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. GİSBİR Yetkilileri tarafından, değişik tip ve büyüklükte gemilerin inşalarında harcanan işçiliklerin her bir proje için farklı olduğu hususu gerekçeleri ile birlikte anlatıldı ve asgari işçiliklerin proje bazında hesaplanması gerektiği hakkında örnekleri ile birlikte bir sunum yapılarak bilgi verildi.

Aynı gün Tuzla Tersaneler Bölgesinde bulunan ve Yat İnşa Bakım Onarım işi yapan URSA Gemicilik Bakım Onarım A.Ş. tersanesi ziyaret edilerek, tersane çalışmaları hakkında yerinde bilgi edinildi.

Komisyon üyeleri tarafından Perşembe günü de Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bulunan Sedef Tersanesi ziyaret edilerek ve farklı gemi tipleri ve ülkemizin ilk milli uçak gemisi inşaatı yerinde görüldü ve tersane yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Vira Haber

Bu haber toplam 9453 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.