1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sıcaklık 15 derece birden düşecek: Kar geliyor
Sıcaklık 15 derece birden düşecek: Kar geliyor

Sıcaklık 15 derece birden düşecek: Kar geliyor

Hafta sonu yurdun büyük kesiminde kar ya da karla karışık yağmur görülecek. İstanbul'da sıcaklık 15 derece birden düşecek.

A+A-

 Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Cuma gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminlerine göre, Cuma günü Marmara, Ege ve Batı Karedeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Akdeniz'in batısında yağmur bekleniyor.

Tahminlere göre, Cumartesi günü ise yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı etkili olacak. Ege ile Akdeniz'in iç kısımları, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışının, uzun süre sürmeyeceği ifade ediliyor.

15 derece birden düşecek

Cuma gününden itibaren yurdun soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. İstanbul'da 20 dereceye yaklaşan sıcaklıklar, 5-7 dereceye kadar düşecek. Cumartesi günü kar yağışı beklenen Ankara'da ise, Pazar günü sıcaklıklar gece sıfırın altında 7 dereceye kadar düşebilir.

Kar yağışının etkili olması beklenen Doğu Anadolu'da ise, sıcaklıklar gündüz dahi sıfırın altında olabilir.

Gelecek haftanın ilk günü ise yurdun büyük kesiminde yağışsız, genellikle güneşli havanın etkili olması, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.