1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Side Sualtı Müzesi'ne büyük ilgi
Side Sualtı Müzesi'ne büyük ilgi

Side Sualtı Müzesi'ne büyük ilgi

Geçtiğimiz günlerde resmi açılışı gerçekleşen Side Sualtı Müzesi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Müze bu kez de yabancı basının ilgi odağı oldu.

A+A-

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2014 Mali Destek Programı kapsamında yapılan ve yaz döneminde ziyarete açılan, Avrupa ve Türkiye'nin ilk sualtı müzesinin resmi açılış töreni Side açıklarında yapılmıştı. Resmi açılıştan sonra medyada ses getiren Side Sualtı Müzesi, yabancı basının da ilgisini çekti.

17 Kasım Salı günü İspanya'nın en büyük medya kuruluşu olan ABC muhabiri Javier Perez de la Cruz, Side Sualtı Müzesi'ni ziyaret etti. Müzeye dalarken Antalya Deniz Ticaret Odası Müdür Vekili Av. Senem Çetin, İdari İşler Sorumlusu Gülşah Yardan ve Vardakosta Lmt. Sti. Ekibi İlker Sever ve Ali Yardan, İspanyol gazeteciye eşlik etti.

SU ALTINDA KİTAP OKUDULAR

Antalya Deniz Ticaret Odası ve Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleşen 'Su altında Kitap Okuma' etkinliğine katılan İspanyol gazeteci de farkındalığı artırmak için suyun altında kitap okudu. Avrupa ve Türkiye’de ilk olan Side Sualtı Müzesi’ni çok beğendiğini ifade eden İspanyol gazeteci, Antalya şehrinin de eşsiz güzellikte bir yer olduğunu söyledi. Gazeteci Javier Perez de la Cruz, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı B. İnanç Kendiroğlu ile de röportaj gerçekleştirdi.

İspanyol gazeteci Javier ile röportaj yapan Kendiroğlu, ‘Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin 9 ay içinde tamamlanarak geçen aylarda Side'de sualtına indirildiğini söyledi. Müzenin Avrupa ve Türkiye'de ilk olduğuna işaret eden Kendiroğlu, dalış turizmini geliştirmek için önümüzdeki yıllarda Kemer, Alanya ve Antalya merkezde de sualtı müzesi kurmayı planladıklarını kaydetti. Sualtı müzesinin bulunduğu bölgenin deniz trafiğine kapalı olduğunu da anlatan Kendiroğlu, sertifikası olan herkesin burada ücretsiz dalış yapabileceğini ifade etti. Side Sualtı Müzesi'ndeki heykellerin sualtı tabiatına zarar vermeyecek şekilde yapıldığını anlatan Kendiroğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. 5 ana temada yapılan müzemize 110 heykel yerleştirilmişti. Sualtı müzemizi bu yıl 30 bin kişi ziyaret etti. Önümüzdeki yıl yerli ve yabancı basının da desteği ile 100 bin olmasını bekliyoruz. Senelik 500 bin ve ilerleyen zamanlarda 1 milyon ve üstünü hedefliyoruz. Sualtı turizminde çok ciddi bir artış var. Ülkemizde çok ciddi dalış turizmi geliri elde edeceğimizi düşünüyoruz." diye ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2620 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.