1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sığacık'da orkinos çiftliği istemiyorlar!
Sığacık'da  orkinos çiftliği istemiyorlar!

Sığacık'da orkinos çiftliği istemiyorlar!

Sığacık’ta orkinos çiftliğine karşı çıkan yurttaşlar ÇED toplantısını yaptırmadı. Bölge halkı, üzerinde ‘Sığacık cenneti cehennem olmasın’, ‘Koylarımızı koruyalım’ yazılı dövizler taşıdı

A+A-

İzmir'in Urla'ya bağlı Demirci Mahallesi'nde kurulmak istenen orkinos çiftliği için verilen "ÇED olumlu" kararının ardından yapılmak istenen halkın katılım toplantısı, protesto edildi. Tepkili çevre sakinleri, alanı terk ederken "ÇED olumlu" kararının iptali için açılacak davaya destek vererek mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Sığacık Koyu'nda, su ürünleri yetiştiricilik bölgesi olarak belirlenen 10 No'lu alanda orkinos çiftliği bulunan bir şirket, hala faaliyette olan çiftliği, 9 No'lu alana taşımak için ÇED dosyası hazırladı.

Daha önce de farklı şirketler tarafından balık çiftliği kurmak için istenen, ancak açılan davaların ardından iptal edilen projelere rağmen, başvuru yapan şirkete, ÇED olumlu kararı verildi.

Projeyi hayata geçirmek için Urla'nın Demircili Mahallesi'nde bir kahvede halkın katılım toplantısı yapmak isteyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile şirket yetkilileri, vatandaşın tepkisi ile karşılaştı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam da projeye tepki gösterdi. Tunç Soyer, daha önce aynı bölgede kurulmak istenen benzer projeler için sayısız dava açıldığını ve hepsini de kazandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu körfez babalarının malı değil. Bu körfez atalarımızın bize bıraktığı, bizim de torunlarımıza bırakacağımız en büyük zenginliklerimizden biri. Haklarımızı, elde ettiğimiz kazanımlarımızı mahkemeye yeniden götüreceğiz.”

Mahalle sakinlerinden Medine Sungur, “Urla’da orkinos çiftliği istemiyoruz. Biz doğayı seviyoruz. Mandalina tarlalarına, denizimize sahip çıkıyoruz” sözleri ile projeye tepki gösterirken, Neşe Şener de, “Doğanın bize ihtiyacı yok ama bizim ona ihtiyacımız var” diye konuştu.

Açılan davalara bakan Avukat Şehrazat Mercan da halkın yeniden bu davaya sahip çıkmasını istedi.

Tepkili vatandaşlar, alanı terk ederken "ÇED olumlu" kararının iptali için açılacak davaya destek vereceklerini söyledi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.