1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. ‘Sığınmacılar bindikleri gemilerle birlikte batırılsın’ dedi
‘Sığınmacılar bindikleri gemilerle birlikte batırılsın’ dedi

‘Sığınmacılar bindikleri gemilerle birlikte batırılsın’ dedi

Sığınmacıların, bindikleri deniz araçları ile batırılmasını isteyen aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) üyesi Jeanette Ihme’ye 2 bin 250 euro para cezası verildi.

A+A-

Sosyal medyada ‘ilkel insanlar’ olarak nitelediği sığınmacıları, bindikleri deniz araçları ile batırılmasını isteyen aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Saarland eyalet yönetimi üyesi Jeanette Ihme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 2 bin 250 euro para cezasına mahkum edildi.

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Saarland eyalet yönetimi üyesi Jeanette Ihme, , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sığınmacıları “ilkel insanlar” olarak niteleyerek, sığınmacıları taşıyan deniz taşıtlarının içindekilerle birlikte batırılmasını istemişti. Gelen tepkiler üzerine Ihme, paylaşımını silmiş ve üzgün olduğunu belirtmişti.

‘İNSAN ONURUNA SALDIRDI’

Almanya’nın güneybatısında bulunan Ottweiler beldesindeki yerel mahkeme, hakkında dava açılan Ihme’yi ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle’ 2 bin 250 euro para cezasına çarptırdı. Mahkeme kararında, Ihme’nin insan onuruna saldırdığı ve şiddet çağrısında bulunduğu vurgulandı. Ihme’nin kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 2465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.