1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sinem Dedetaş UIYP Komitesi Başkanı Seçildi
Sinem Dedetaş UIYP Komitesi Başkanı Seçildi

Sinem Dedetaş UIYP Komitesi Başkanı Seçildi

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş UIYP komitesi başkanı seçildi

A+A-

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, toplu taşıma alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı seçildi.

Sinem Serhan Dedetaş kimdir?

Matesis Marine & Eng. kurucu ortağı olan Sinem Dedetaş, gemi inşa sektörünün başarılı kadın girişimcilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

1981 yılında Eskişehir’de doğan Dedetaş, ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümü’nde devam eden Dedetaş, lisan eğitiminin ardından sonlu elemanlar hesaplamaları üzerine uzman mühendis, çelik yapılar dizayn mühendisi ve İtalyan Loydu’nda plan onay mühendisi olarak çalıştı.

Dedetaş, 2012 yılında denizcilik, danışmanlık, gözetim ve mühendislik hizmetleri veren Matesis’in kurucu ortaklığını yaptı.

Çalışma hayatına firmasında devam eden Dedetaş 2014-2016 yılları arasında Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

fxyn-n-xoam0fuv-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.