1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 'Sinop turizmini balık çiftliğine feda edemeyiz'
'Sinop turizmini balık çiftliğine feda edemeyiz'

'Sinop turizmini balık çiftliğine feda edemeyiz'

​​​​​​​Sinop ile Yakakent arasına yapılmak istenen balık kafeslerini eleştiren Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı, 'Bu balık kafesleri yapılırsa Sinop ve Gerze turizmi biter. Adamlar, 5 kuruş para kazanacak diye biz buradaki turizmi baltalatamayız' dedi

A+A-

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yakakent ve Sinop arasında yapılması planlanan kafes balıkçılığına  tepki gösterdi. Balık kafeslerinin yapılmasıyla turizmin yok olacağını kaydeden Belovacıklı, tüm baskılara rağmen direndiklerini ifade etti.

ŞİMDİ KARADENİZ’E YÖNELDİLER

Balık çiftliklerinin genelde Akdeniz ve Ege’de olduğunu ancak halkın bu çiftliklere tepki gösterdiğini ifade eden Başkan Belovacıklı, balık kafeslerinin ekolojik dengeyi bozduğunu, turizmi baltaladığını ve deniz suyunun kötü koku yaymasına neden olduğunu kaydetti. Belovacıklı, “Bu nedenle Akdeniz ve Ege’de yaşayan halk, buna tepki gösterdi ve kafesler oralardan kaldırılıyor. Şimdi Karadeniz’e yöneldiler, özellikle Sinop burnu bir iç liman görevi gördüğü için Gerze Limanı ile Sinop arasına bu kafesleri kurmaya çalışıyorlar. İlgili firmalar, büyük firmalar ve ön lisanlarını almışlar ancak ÇED raporu da almalılar. Rapor almaları için liman içine araçlarını getirecekler, konteynır ve depolama yerleri istiyorlar. Bizim limanımız tamamen halka açık, balıkçı ile halkın iç içe olduğu yerler. Bu yaşam alanına da bunları sokmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİT ALANLARI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bakanlık nezdinde kendilerine baskı yapıldığını savunan Belovacıklı, her şeye rağmen direndiklerini ve böyle bir şeye izin vermeyeceklerini aktardı. Başkan Belovacıklı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün de gerekli açıklamaları yaptığını hatırlatarak, “Özellikle Gerze karasuları içerisine yapmayı planlıyorlar. Bahse konu alan, 1/100 binlik çevre düzeni planında sit alanları olarak görülüyor. Yani buralarda deniz içi yapılaşma bile olamaz. Bakanlık bu ayrıntıyı bilmiyor herhalde, şimdi o bölgeler için de izin almak gerekiyor. Bu balık kafesleri yapılırsa Sinop ve Gerze turizmi biter. Adamlar, 5 kuruş para kazanacak diye biz buradaki turizmi baltalatamayız. Bizler, yeni yeni turizm noktasında açılmaya başladık, tesisler, işletmeler yapılıyor. Güzel gelişmeler yaşanırken, bir anda bütün değerlerimiz yok olacak. Doğayı kirleten bu girişime karşıyız” diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 6891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.