1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sinop'a yeni koy ve mahmuz teklifi
Sinop'a yeni koy ve mahmuz teklifi

Sinop'a yeni koy ve mahmuz teklifi

Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, Sinop'ta bazı çay ağızlarının açılarak yeni koyların yapılabileceğini açıkladı.

A+A-

Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, Sinop'ta bazı çay ağızlarının açılarak yeni koyların yapılabileceğini, bunun da balıkçılık ve turizm açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu yönüyle Kabalı Çayı'nın kriterlere uygun olduğunu belirten İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, "Kabalı Çayı ağzının açılmasıyla Gebelit Koyu gibi bir koy ortaya çıkacağından Kabalı, Lala, Yalı köylerinin balıkçılık ve turizm alanında gelişimine katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Ayrıca Karadeniz'de çıkacak bir fırtına da o bölgeye yakın olan balıkçılarımız, söz konusu çay ağzına yapılacak koya rahatlıkla sığınabilir" dedi.

Kuzey sahil şeridine de mahmuz yapımının bir an önce planlanması gerektiğini kaydeden Meclis Üyesi Abdullah Batur, "Stat yolundan Bostancılı köyü istikametinde ki kayalıklara mahmuz yapılarak Sinop merkez ilçeye Kuzey sahillerinde bir plaj kazandırılabilir.

Mahmuzlamada kullanılacak malzemenin yakın mesafeden alınabilecek olması bu projeyi gerçekleştirme şansını kuvvetli bir hale getiriyor" diye konuştu.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.