1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sirena Marine, SIRENA Modeli İle Sürdürülebilir Yaşama Yepyeni Bir Başlangıç Yaptı
Sirena Marine, SIRENA Modeli İle Sürdürülebilir Yaşama Yepyeni Bir Başlangıç Yaptı

Sirena Marine, SIRENA Modeli İle Sürdürülebilir Yaşama Yepyeni Bir Başlangıç Yaptı

Türkiye’nin küresel tekne üreticisi Sirena Marine, sürdürülebilirlik adına yeni bir başlangıcı temsil eden Sirena 48 Hibrit modelini tanıttı.

A+A-

Çift 213kW elektrikli motorları ve entegre güneş panelleriyle Sirena 48 Hibrit, sürdürülebilir yaşam için tekne severlere sessiz ve emisyonsuz seyir imkânı sunuyor.  

Türkiye’nin küresel tekne üreticisi Sirena Marine, Bursa Orhangazi’de 150 dönümlük bir alana yayılmış entegre tesiste 1000’in üzerinde çalışan ile hayata geçirdiği yenilikçi teknelerle dünyadaki motor yat tutkunlarının ilk tercihlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Türkiye’de seri üretim yapan tek firma olan Sirena Marine, kendi kategorisindeki dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor.

Bu kategoride hiçbir seri üretim yapan markanın sunmadığı müşteriye özel kişiselleştirme imkanını sunabilen Sirena Marine, üretimini yaptığı boyutlardaki teknelerde ulaşılabilecek en geniş alanları, konforu ve işlevselliği; performans, verimlilik ve estetikten ödün vermeden sunabiliyor. Türkiye’de yat üretimi kapsamında tek Ar-Ge Merkezi olarak dikkat çeken Sirena Marine’in Bursa Orhangazi’deki tesisinin yanı sıra Tuzla Tersanesi içinde bir hangarı ve bu yıl Yalova’da başlattığı bir yatırımı da bulunuyor.

Ar-Ge Merkezi yapılanması ile her şeyi kendi içerisinde entegre bir sistem ile çözümleyen Sirena Marine, %100 Türk işçiliği ürettiği teknelerle dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin gururu olmayı sürdürüyor. Sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda ürettiği teknelerde emisyonları düşürmek için birçok araştırma ve geliştirme projesi üzerinde çalışan Sirena Marine, yeni Sirena 48 Hibrit modeli ile bu konuda yeni bir başlangıca imza attı. 

Sirena 48 Hibrit modelinin bir ilk olduğunu ve devamının da geleceğini söyleyen Sirena Marine Yönetim Kurulu Başkanı İpek Kıraç, “Sirena Marine bugün Türkiye’nin küresel tekne üreticisi olarak el işçiliği, yaratıcılığı ve kalitesi ile dünyanın dört bir yanında tekne severlerin ilk tercihlerinden biri haline gelmiş durumda. Bugüne kadar 500’den fazla tekne üreterek dünya pazarlarının aranan oyuncusu olduğumuzu gösterdik. Şimdi Sirena 48 Hibrit ile yepyeni bir başlangıca daha imza atıyoruz. Sirena 48 Hibrit, bundan sonra motor yatların da egzoz emisyonu olmadan sessiz seyir yapabilmesinin mümkün olduğunu gösteriyor. Sürdürülebilirlik bizim için artık bir iş yapış biçimi ve Ar-Ge Merkezimiz tüm projelerin merkezine sürdürülebilirliği koyarak hareket ediyor. Bundan sonra tüm modellerimize bu sistemi entegre ederek devam ettireceğiz. Mümkün olan her modelimizde hibrit sistemleri uygulayarak emisyonları azaltacak, sürdürülebilir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz” dedi

 

Elektrik modunda sessiz ve emisyonsuz seyir imkânı sunuyor

Çift 213kW elektrikli motorla sevk edilen Sirena 48 hibrit, standart batarya kapasitesiyle 15 mil, opsiyon batarya kullanıldığında ise 30 mil kadar yol kat edebiliyor. Böylelikle, tekne, bir dizel sistemin gürültüsü ve emisyonları olmaksızın bağlı bulunduğu marina ya da demir attığı bölgeden sessizce ayrılabiliyor.

Daha uzun menzil ve daha fazla sürat için, iki adet yüksek verimli jeneratör, tekneyi sevk ve aküleri şarj etmek için gereken elektriği üretmek üzere devreye giriyor. Bu sistem çok daha etkili ve verimli çalışırken, gürültüyü ve titreşimi en aza indiriyor. Tekne gideceği yere ulaştığında aküler tekrar dolmuş olduğundan tamamen sessiz bir şekilde bekleyebiliyor. Aynı zamanda klima, ses ve görüntü sistemleri, çeşitli elektrikli mutfak araç ve gereçleri jeneratörleri çalıştırmaya gerek kalmadan 8 saatten fazla kullanılabiliyor.

Vira Haber 

Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.