1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Son süngerci Aksona Mehmet jübile yaptı
Son süngerci Aksona Mehmet jübile yaptı

Son süngerci Aksona Mehmet jübile yaptı

Bodrum'da, yaşayan son süngerci olarak bilinen 'Aksona Mehmet' lakaplı 63 yaşındaki Mehmet Baş, 'Jübilem' dediği Kuzey Afrika'ya kadar uzanan deniz yolcuğunu tamamladı.

A+A-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yaşayan son süngerci olarak bilinen 'Aksona Mehmet' lakaplı 63 yaşındaki Mehmet Baş, 'Jübilem' dediği Kuzey Afrika'ya kadar uzanan deniz yolcuğunu tamamladı. Bodrum'a dönen Mehmet Baş, "Canları pahasına bu muhteşem deniz kültürünü yaşatan sünger avcılarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Süngerciliğin unutulmaması gerektiğine vurgu yapmak için çıktığım yolculuğu tamamlamanın mutluğunu yaşıyorum. Süngercilik yaşamıma da son veriyorum" dedi.

Mehmet Baş, 18 metrelik tirhandil tipi 'Aksona Mancorna' teknesiyle kendisi dahil 4'ü Bodrum'dan 2'si Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası'ndan 6 kişiyle yaptığı 57 günlük yolculuğu tamamlayarak Bodrum'a döndü. Bodrum Limanı'nda sevgi gösterisiyle karşılanan 50 yıllık denizci Mehmet Baş şunları söyledi :

"Sünger avcılığını gündemde tutmak ve unutturmamak istiyorum. Canları pahasına bu muhteşem deniz kültürünü yaşatan sünger avcılarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Süngerciliğin unutulmaması gerektiğine vurgu yapmak için çıktığım yolculuğu tamamlamanın mutluğunu yaşıyorum. Süngercilik yaşamıma da son veriyorum."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.