1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sörf cenneti yeniden düzenleniyor
Sörf cenneti yeniden düzenleniyor

Sörf cenneti yeniden düzenleniyor

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sezon başlamadan sörf alanını düzenleyeceklerini, herkesin ulaşabileceği bir merkez haline dönüştüreceklerini kaydetti.

A+A-

Bölgede kimsenin tekelleşmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Dalgıç, “O bölge hem herkese hizmet verebilecek bir konuma gelecek hem de bazı tekeller kırılacak. Herkesin kıyıdan yararlanma hakkı var. Vatandaşlarımızın sörf sporu yapmasını sağlayacağız. Alaçatı sörf alanını daha ekonomik ve herkesin ulaşabileceği bir sosyal alan haline getireceğiz. Belediye olarak bu bölgede kimsenin tekelleşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Dalgıç, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Boat Show 2011'i ziyaret ettiğini de dile getirerek, şöyle devam etti:
“Alaçatı dünyada sörf sporunun en iyi yapılabildiği merkezlerden. Dünyadaki sörf otoriteleri bunu açıkça ifade ediyor. Ancak ziyaret ettiğim fuarda daha geniş kitlelere ulaşabilmek için tanıtımın çok önemli olduğunu bir kez daha anladım. Gelecek yıl düzenlenecek Düsseldorf Boat Show'a çok iyi bir şekilde hazırlanarak, o fuara Alaçatı damgasını vuracağız.”

Diğer yandan sörf sporuna ilgi duyan turistlerin rağbet gösterdiği ülkelerden birisinin Mısır olduğunu kaydeden Dalgıç, bu ülkede meydana gelen protestolar nedeniyle, Alaçatı'ya bu sezon daha çok sörfçünün geleceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'te, 2009 yılında yer alan yazıda Alaçatı beldesinin “sörfçülerin cenneti” olduğu ifade edilmişti.

Hürriyet

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.