1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Su altı drone'larıyla anlık keşifler
Su altı drone'larıyla anlık keşifler

Su altı drone'larıyla anlık keşifler

Çinli bir şirketin geliştirdiği Nemo adlı su altı drone'u, 100 metre derinliğe inebiliyor, saatte 3.9 deniz mili hıza ulaşabiliyor. Bir sanal gerçeklik gözlüğü ile kumanda edilebilen cihaz size su altı dünyasını anlık yaşatabiliyor.

A+A-

Drone teknolojisi geliştikçe bu araçların özellikleri çoğalıyor ve ucuzluyor. Her keseye hitap eden, çeşitli amaçlara uygun dronelar artık seri halde üretiliyor. Suya inebilen dronelar bir süredir piyasada bulunabiliyor. Az sayıda olsa da su altında dolaşabilen, bir nev'i uzaktan kumandalı denizaltı gibi çalışan dronelara ise görece yeni ve bunlara çarpıcı özelliklerle donatılmış, yepyeni bir tanesi eklendi: Nemo. Bu araç benzerlerinin çok ötesinde özellikleri ile su altı droneları içinde şimdiden özel bir yere sahip oldu.

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ İLE SU ALTI DÜNYASINI ANLIK YAŞATABİLİYOR

Aquarobtman isimli Çin merkezli şirketin geliştirdiği Nemo, 100 metre derinliğe inebiliyor, saatte 3.9 deniz mili hıza ulaşabiliyor. Araç ile deniz dışına uzanan bir kablo üzerinden iletişim sağlanıyor.

Wi-Fi ile çalışan bir üniteye bağlanan cihaz, 4K çekilen video görüntüsünü anlık olarak kullanıcıya ulaştırıyor. Cep telefonu ve tablet ile kumanda edilebilen cihazın belki de en ilginç özelliği, sanal gerçeklik ile entegre olabilmesi. Bir sanal gerçeklik gözlüğü ile kumanda edilebilen cihaz size su altı dünyasını anlık yaşatabiliyor.

ÖZELLİKLERİ

Saniyede 30 kare çeken kamerası ile 4K video kaydederken dilerseniz 16 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf da çekebilirsiniz. Su altında aydınlatma 1000 lümen ışık yapan iki LED ile yapılıyor. Bir buçuk saatte şarj olan pilleri ile üç saat çekim yapabiliyor. Dışarıda bulunan Wi-Fi ünitesi ise bir şarj ile altı saat çalışıyor. Her özelliği ile piyasadaki benzerlerinin üzerinde olan cihaz henüz üretime geçmedi. Piyasaya çıktığında fiyatının bin 800 dolar (30 metrelik model) ve 2 bin 600 dolar olması (100 metrelik model) bekleniyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 11188 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.