1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Su ürünleri yetiştiriciliği yükselişe geçti
Su ürünleri yetiştiriciliği yükselişe geçti

Su ürünleri yetiştiriciliği yükselişe geçti

DTO İzmir Şubesi Meclis Üyesi Haluk Tuncer, su ürünleri yetiştiriciliğinin 2012 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 12,51 artarak 212 bin 410 tona çıktığını söyledi.

A+A-

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Üyesi ve Akuvatur Su Ürünleri Tic. San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tuncer, su ürünleri yetiştiriciliğinin 2012 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 12,51 artarak 212 bin 410 tona çıktığını söyledi. Yetiştiriciliğin artmaması halinde talebin ithalatla karşılanmak zorunda kalacağını vurgulayan Tuncer, "Geçtiğimiz yıl yetiştiricilik üretiminin yüzde 52,52'si iç sularda, yüzde 47,48'i denizlerde gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli türler iç sularda yüzde 52,42 ile alabalık, denizlerde yüzde 30,84 ile levrek, yüzde 14,47 ile çipura oldu." dedi.

Su ürünleri yetiştiriciliğinin, dolayısıyla ihracatın artmasının aynı zamanda sektörün büyümesine ve çevre kanunlarıyla ile ilgili sıkıntıların giderilmesine katkı sağladığını dile getiren Tuncer, dünya genelinde yenen her iki balıktan birisinin yetiştiricilikten sağlandığına işaret etti. Su ürünlerinde Çin'in, tek başına yılda yaklaşık 40 milyon ton üretim yaptığını ve dünya genelinde yüzde 60'lık ihtiyacı karşıladığını aktaran Tuncer, en çok üretim yapan diğer ülkelerinse Hindistan, Vietnam, Endonezya, Bangladeş, Norveç ve Tayland olduğunu kaydetti.

Haluk Tuncer, "Çevre yasalarına uyumlu, açık denizlerde, 'Temiz Çevre, Sağlıklı Balık' sloganına uygun bir süreçte ürettiğimiz balıkların, gıda güvenliğine uygunluğu bizim için çok önemli. Tüketiciler, ürettiğimiz balıkları gönül rahatlığıyla tüketebilirler, çünkü kullandığımız yemler, balıklarımızın yaşadığı ortam, paketleme ve dağıtım operasyonları çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte ve hijyen kuralları uygulanmaktadır" diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.