1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sualtı Hokeyinde Dünya Şampiyonu: Türkiye
Sualtı Hokeyinde Dünya Şampiyonu: Türkiye

Sualtı Hokeyinde Dünya Şampiyonu: Türkiye

İspanya’da yapılan Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda Türkiye şampiyon oldu.

A+A-

Ülkemizde yeni tanınan ve yeterli desteği bulamayan sualtı hokey takımının uzun hazırlık ve kamp döneminin ardından gittiği turnuvada Avustralya, Kolombiya ve Yeni Zelanda gibi 16 güçlü ülke yarıştı. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkan Vekili Doç. Dr. Şahin Özen, “Bundan sonra daha büyük başarılar gelecek” dedi. 

Sessiz ve derinden çalıştılar 

Türkiye’nin henüz 16 yıl önce tanıdığı sualtı hokeyinde şaşırtıcı bir başarı elde etti. Uzun bir süredir duraklama yaşanan branşın sporcuları sessiz sürdürdükleri çalışmaların ödülünü İspanya’da aldı. 6-15 Ağustos arasında Castello de la Plana kentinde yapılan Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’na katılan Türkiye şaşırtıcı şekilde şampiyon oldu. 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şampiyonaya Cem Ekşioğlu teknik direktörlüğünde hazırlanan milli takımımız, ilk maçını eski dünya şampiyonu Güney Afrika Cumhuriyeti ile yaptı. 

Güney Afrika’yı 3-1 yenen millilerimiz, turnuvanın şampiyonluk favorisi Avustralya ile 2-2 berabere kalarak dikkatleri üzerlerinde topladı. 

Kazanma isteği favoriyi yendi 

Daha sonra ki maçlarda İngiltere’yi 3-1, Fransa’yı 2-0 yenen Türkiye, yarı finale çıktığında turnuvanın hakemleri başta olmak üzere tüm yetkililer şaşırdı. 

Yarı finalde turnuvanın Avustralya’dan sonraki favorisi Kolombiya ile karşılaşan Türkiye maçı 2-1 kazandı ve finale yükseldi. Finalde turnuvanın en favori şampiyon adayı olan Avustralya ile karşılaşan Türkiye, büyük bir motivasyon ve kazanma isteği ile maça çıktı. Millilerimiz büyük çaba gösterdikleri maçta 3 gol atma başarısı gösterdi. Maçta yediği tek gol ile maçı 3-1 kazanan millilerimiz bu skorla dünya şampiyonu oldu. 

Tek isteğimiz destek 

Milli takım oyuncusu Yağız Aydın, “İspanya’daki şampiyonada madalya alacağımızı biliyorduk ve çok iyi hazırlandık. Avustralya ile oynadığımız iki maç bize çalışmanın başarıyı getirdiğini kanıtladı. Büyük gurur yaşıyoruz” dedi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahin Özen ise, “Ülkemizde gelişmekte olan sualtı hokeyinde ki bu başarımız ile dikkatleri çektik. Bundan sona başarılarımız devam edecek. Tek ihtiyacımız olan daha fazla destek ve ilgi” dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.