1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sualtı ve Suüstü Kurtarma Federasyonu kuruldu
Sualtı ve Suüstü Kurtarma Federasyonu kuruldu

Sualtı ve Suüstü Kurtarma Federasyonu kuruldu

Her yıl onlarca kişinin denizlerde ya da göllerde hayatını kaybetmesi üzerine profesyonel bir kurtarma federasyonu kuruldu.

A+A-

İçişleri Bakanlığı’nın izniyle kurulan Türkiye Sualtı Su Üstü Arama ve Kurtarma Federasyonu, 81 ilde örgütlenmesini tamamladı. Sualtında ve su üstünde arama kurtarma uzmanlarını yetiştirmek için dünyanın en derin havuzunu da Diyarbakır’da yapmayı hedefleyen federasyon başkanı Savaş Yapman, “Sivil savunma uzmanları, itfaiyeciler, AFAD uzmanları ve doğa sporcularından oluşan güçlü bir yapılanma ile can kayıplarını en aza indirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yaklaşık 9 bin kilometre deniz kıyısına, 150’den fazla doğal göle, 20’den fazla büyük akarsuya, 700’den fazla baraj gölüne ve binlerce dereye sahip olan ülkemizde arama kurtarma uzmanları tek çatı altında toplandı. Sıklıkla yaşanan sel felaketlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasından, göl havzalarında balık tutarken kaybolanların aranmasına kadar geniş bir çalışma alanı olan Türkiye Sualtı Arama ve Kurtarma Federasyonu ilk toplantısını Diyarbakır’da yaptı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1287 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.