1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Suat Hayri Aka'dan IMO Genel Sekreteri'ne ziyaret
Suat Hayri Aka'dan IMO Genel Sekreteri'ne ziyaret

Suat Hayri Aka'dan IMO Genel Sekreteri'ne ziyaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim'i Londra'daki Merkez binada ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Uluslararası Denzicilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim'i makamında ziyaret ederek, IMO Genel Sekreterliği görevine seçilmesinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka arasında önceki gün Londra'daki IMO Merkez Binası'da yapılan görüşme samimi bir ortamda gerçekleşirken, Kasım ayının ilk haftası İstanbul'da yapılacak olan 'Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği (IMO World Maritime Day Parallel Event - WMDPE -2016) toplantısıyla ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu öğrenildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, 1990 yılında Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (World Maritime University - WMU) Limanlar ve Denizcilik İdaresi konusunda Master yaparken, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1991 yılında Deniz Güvenliği konusunda aynı üniversitede Yüksek Lisans Eğitimi aldıkları biliniyor.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın dostlukları, Dünya Denizcilik Üniversitesi'ndeki sınıf arkadaşlığına dayanıyor.





ViraHaber.com

Bu haber toplam 3241 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.