1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sudanlı avukat sığınmacıların sesi oldu
Sudanlı avukat sığınmacıların sesi oldu

Sudanlı avukat sığınmacıların sesi oldu

Niğde'ye 8 yıl önce sığınmacı olarak yerleşen Sudanlı avukat Ahmet Hamad Fattah, bildiği 4 dil sayesinde kentte yaşayan diğer sığınmacıların en büyük destekçisi durumunda.

A+A-

 Ülkesinde avukatlık yapan ve siyasi nedenlerle ülkesini terk eden Sudanlı Ahmet Hamad Fattah, 8 yıl önce Niğde'ye yerleşti. Geçimini devletten aldığı yardımlarla ve yaz aylarında inşaatlarda çalışarak sağlayan Fattah, ana dili Arapça dışında Türkçe, Fransızca ve İngilizce biliyor.

Niğde'ye gelen sığınmacılar için gönüllü tercümanlık yapan Fattah, kente adım atan yabancıların ilk başvurduğu kişi oluyor. Sığınmacılar ile devlet kurumları arasında adeta köprü olan Fattah, kendisi gibi ülkelerini terk etmek zorunda kalanlar için büyük çaba gösteriyor.

Fattah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğüne her sabah düzenli olarak gittiğini, vakıf görevlileri ile sığınmacılar arasında iletişim sağladığını belirtti.

Mülteci ve sığınmacı olarak kentte barınan 446 ailenin tümüyle yakından ilgilendiğini anlatan Fattah, şunları kaydetti:

"Niğde'de Iraklı 180, İranlı 125, Suriyeli 82, Afganistanlı 45, Somalili 11 aile var. Yemen'den bir ve Filistin'den de 2 aile kente yeni geldi. Onlara tercümanlık yapıyorum. Bütün mülteci ve sığınmacıların evlerini bildiğim için görevlilerle birlikte ailelere gidiyoruz. İncelemelerde ne zaman ve neden geldiklerini, kaç kişi olduklarını, evlerinde hasta olup olmadığını, çalışıp çalışmadıklarını, ailede engelli var mı yok mu, geçimini nasıl sağladıklarını soruyorum."

ViraHaber

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.