1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sunaçoğlu barış için kulaç atmak istiyor
Sunaçoğlu barış için kulaç atmak istiyor

Sunaçoğlu barış için kulaç atmak istiyor

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesine katkı sunmak için Mersin'den Suriye'ye 320 kilometre yüzmek istiyor.

A+A-

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesine katkı sunmak için Mersin'den Suriye'ye 320 kilometre yüzmek istiyor.

Daha önce Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakika kafessiz yüzerek 35 yıl önce kaydedilen rekoru kıran ardından da Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi 2 saat 25 dakikada yüzüp rekor kırarak spor tarihine geçen Sunaçoğlu, şimdi de barış için kulaç atmayı hedefliyor.

Sunaçoğlu, insan temel hak ve özgürlüklerine çağrı yapmak, Müslümanların biribirini katletmesine "hayır" demek için Mersin'den Suriye kıyılarına yüzmek istediğini söyledi.

Sunaçoğlu, Hatay'ın Samandağ ilçesinden 30 Ağustos'ta Suriye'nin Lazkiye kentine 35 kilometre yüzerek iç savaşa dikkati çekmek istediğini ancak bölgenin hassasiyeti ve nükseden rahatsızlığından dolayı bu eylemi gerçekleştiremediğini hatırlattı.

Kurban Bayramı öncesi bu aktiviteyi gerçekleştirmek istediğini belirten Sunaçoğlu, şunları kaydetti :

"30 Ağustos'ta bazı sebeplerden dolayı gerçekleştiremediğim eylemimi bu kez Mersin'den Suriye kıyılarına 320 kilometre yüzerek gerçekleştirmek istiyorum. Sportif olarak düşündüğümüz zaman bu mesafe, dünya tarihinde yüzme anlamında en uzun mesafe olacak. En son, Amerikalı yüzücü Diana Nyad (64), Küba'dan Florida'ya 52 saat 54 dakikada, korunma kafesi kullanmadan yaklaşık 170 kilometre yüzerek tarihe adını yazdırmıştı. Bu eylemle o rekoru kırarak yeni bir rekor denemesinde de bulunmuş olacağım ."

Aktivist kimliğiyle Suriye'deki iç savaşa dikkati çekmek istediğini anlatan Sunaçoğlu, "Çocukların ailelerini, ailelerin çocuklarını kaybettiği bu anlamsız savaşın bir an önce durması gerekiyor. Tüm dünyanın gözünü Suriye'ye ve bölgeye çekme adına bu eylemi gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu.

Savaşa karşı olduğunu ifade eden Sunaçoğlu, şöyle konuştu :

"Savaş istemiyoruz. Hele ki bu savaş kapı komşumuzda ise bunu hiç istemiyoruz. Bizler Türk ve Suriye halkları aynı kıbleye yönelen iki ayrı milletiz. Dolayısıyla önümüzde yaklaşan dini bayram var. Barış, elbet birgün sağlanacak. Neden bu Kurban Bayramı'nda sağlanmasın? Neden bu Kurban Bayramı'nda Suriye ve Türkiye halkları kucaklaşmasın? Gelin bir olalım, bu savaşı durduralım. Eski huzur, dostluk ve kardeşlik dolu günlerimize geri dönelim. Bir sporcu olarak benim tek duam bu ."

Aktivite ilgili Türkiye'de gerekli makamlara başvurduğunu belirten Sunaçoğlu, kendisine izin verileceğini düşündüğünü söyledi.

Yüzme branşında çeşitli rekorlara imza atan ve denemelerde bulunan Sunaçoğlu, Gazze'ye giderken İsrail'in saldırısına uğrayan "Mavi Marmara" gemisinin İstanbul'a gelişini yüzerek karşılamıştı.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.