1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Süt emen balina açlıktan ölmüş
Süt emen balina açlıktan ölmüş

Süt emen balina açlıktan ölmüş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 8 Ocak’ta limandan yayılan ağır kokunun araştırılması sonucu kıyıda bulunan ölü balina üzerinde uzmanların incelemesi tamamlandı.

A+A-

İstanbul’dan balina için İskenderun’a giden Türk Deniz Araştırmaları (TÜDAV) Başkan Yardımcısı D. Arda Tonay, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yardımıyla bir kamyona yüklenen balinanın İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin bahçesinde incelendiğini vurguladı.

Annesini kaybetmiş

Deniz memelileri uzmanı Dr. Tonay koordinasyonunda yapılan balinanın nekropsisinde en önemli sonuç olarak açlıktan ölmesi ortaya çıktı. 10.72 metre boyunda ve dört ton ağırlığında olduğu tahmin edilen dişi uzun balinanın üzerinde çok sayıda dış parazit bulunduğunu belirten Dr. Tonay, “Çok bozulan 6 aylık yavrunun halen süt emme döneminde olduğunu gördük. Annesini kaybettikten sonra beslenemediği için geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle ölmüş. Bu canlı Türkiye sularında 5. kez görüldü. 4’ü ölü olarak karaya vururken 1 kere canlı gözlemlendi” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.