1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suyun altı da üstü de onlardan soruluyor
Suyun altı da üstü de onlardan soruluyor

Suyun altı da üstü de onlardan soruluyor

Zorlu şartlarda görev alabilmeleri için özel eğitim alan Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı (JAK) su altı timleri, suda kaybolan kişilerin bulunması için tüm zorlu şartlara göğüs geriyor.

A+A-

Ankara'da konuşlu olan Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığına bağlı JAK su altı timleri, tüm iç sularda ve denizlerde kaybolan şahısların bulunmasına yönelik faaliyet yürütüyor.

Her türlü coğrafyada, tüm zorlu şartlarda görev alabilmeleri için eğitilen ekipler, görev verildiği takdirde gece, gündüz demeden insanlara yardım eli uzatmak için yurdun dört bir yanında çalışabiliyor.

Dalgıçlık eğitimlerinin yanı sıra bulanık ve çamurlu sularda da kayıp kişilere ulaşmak için özel dersler alan tim üyeleri, kayıp kişilere zarar verilmemesi için iş makinelerinin kullanılmadığı olaylarda tüm riskleri alıp elleriyle ve küçük aletlerle arama yapabiliyor.

Mersin'de 29 Aralık 2016'da yaşanan büyük çaplı selde aktif şekilde görev alan JAK timlerindeki komandolar, tim halinde olduğu gibi tek başlarına da arama faaliyeti yürütebilecek şekilde donatılıyor.

Zorlu eğitimlerden geçiyorlar

JAK Sualtı Timi Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydana gelebilecek bütün olumsuz olaylar için tim üyelerinin en iyi şekilde hazırlandığını anlattı.

Oğul, şöyle devam etti:

"Personelimiz, Jandarma Genel Komutanlığının komando birliklerinde başarılı şekilde görev yapan kişiler arasından, gönüllülük esasına göre seçiliyor. Aday olarak kabul edilen personeller, standartları yüksek olan atış ve spor eğitimlerinin yanı sıra psikolojik testlerden ve sözlü mülakattan geçiriliyor. Tüm testleri geçen personeller, 8 haftalık yeterlilik eğitimine tabi tutuluyorlar ve bunu başarıyla tamamlayanlar, JAK timlerine atanıyor."

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.