1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. TALLAS Zeytinburnu demir bölgesinde mahsur
TALLAS Zeytinburnu demir bölgesinde mahsur

TALLAS Zeytinburnu demir bölgesinde mahsur

Kamboçya bayraklı Tallas isimli gemi 4 aydır Zeytinburnu açıklarında bekliyor.

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

1974 yapımı olan Tallas isimli kuru yük gemisi 4 Ağustos’ta İstanbul demir bölgesine geldiğinden beri kaderine terkedildi. Gemi,1988 ile 2010 yılları arasında çeşitli isimlerde Türk bayraklı olarak sefer yapan ve bu tarihten sonra Kamboçya bayrağına geçip Ukrayna Kerç bölgesinde sefer yapıyordu.
Uzun süre sonra ilk Karadeniz seferine çıkan gemi bu seferini tamamlayamadı. İstanbul Boğazı’ndan geçişinin ardından armatörün iflas etmesiyle mürettebat ve gemi Zeytinburnu demir bölgesinde mahsur kaldı. Sefer yapacak durumda da olmayan gemi atıl durumda kaderini bekliyor.

Civelek: Personel yardım talebimizi reddetti

Tallas isimli gemi ile ilgili Vira Haber’e konuşan Uluslararası Taşımacılar Federasyonu (ITF) Türkiye sorumlusu Muzaffer Civelek “ Personele 2 ay kadar önce ulaştık fakat yardım talebimizi reddettiler” dedi. Armatörün ilk ve tek gemisi olması sebebiyle haczedilecek veya teminat gösterilip gemiyi kurtaracak bir çözüm üretemediğini söyleyen Civelek, geminin Zeytinburnu demir bölgesinde bulunmasının tehlike arz ettiğini ve gemiyi Haydarpaşa gibi emniyetli bir Limanı’na çekilerek bağlanması sağlanmaya çalıştıklarını söyledi. Muzaffer Civelek sözlerini şöyle sürdürdü;

Armatörün ilk ve tek gemisi olduğundan ve geminin kondisyonunun kötü olması sebebiyle yapabileceği pek bir şey bulunmuyor. Gemi hurda halde olduğundan kendi kuvvetiyle yürümesi mümkün görünmüyor. Acenteyle sürekli görüşüyoruz kendileri gemiye temel ihtiyaçları sağlamaya devam ediyor. Gemi personeli ile de irtibat halindeyiz. Gemi kaptanına kendilerini gemiden indirip ülkelerine göndermeyi, alacakları karşılığında dava açmayı, sonuçtan çok umutlu olmasam da, yıllar sürecek bu davayı takip edebileceğimizi teklif ettim fakat bu teklifimi reddettiler. Onlar reddettiği için böyle bir şey yapmam mümkün değil. Ancak konu ile hala ilgileniyorum. Eğer personel teklifimizi kabul ederse yaşamış oldukları zor durumdan kendilerini kurtarabiliriz.

Sarmaşık filminde de anlatılıyor

Tallas gemisinde yaşanan durum geçtiğimiz hafta vizyona giren Sarmaşık filmini hatırlatıyor. Tolga Karaçelik’in senarist ve yönetmenliğini yaptığı Antalya Film Festivali’nde 3 ödül alan film armatörü iflas eden gemide personelin yaşadığı durumu anlatıyordu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2757 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.