1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tansu Çiller’in eski yatı bu hale geldi
Tansu Çiller’in eski yatı bu hale geldi

Tansu Çiller’in eski yatı bu hale geldi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Tansu Çiller'in başbakan olduğu dönemde kullandığı ve Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yatta Pakistan, Suriye ve Afganistan vatandaşı 134 kaçak yakalandı

A+A-

Bandırma’daki Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Güney Marmara Grup Amirliği’ne bağlı Sahil Güvenlik Botları, bugün saat 06.00 sıralarında ‘President’ adlı motor yatta yakalanan göçmenleri, Bandırma Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Pakistan, Suriye ve Afganistan vatandaşı oldukları bildirilen ve aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 134 sığınmacıya Sahil Güvenlik görevlileri tarafından su ve gıda verildi. Sığınmacıların Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezleri’ne sevk edilecekleri belirtildi.

Tansu Çiller'in eski yatı

Bandırma Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botları tarafından sığınmacıların yakalandığı ‘President’ adlı motor yatın kaçak göçmenleri Yunanistan’a götürmek üzere İstanbul’dan hareket ettiği ve Bandırma’dan da kaçak göçmen alırken yakalandığı kaydedildi.

Ekipler soruşturmayı sürdürürken, ‘President’ isimli yatı eski Başbakan Tansu Çiller’in kullandığı ve daha sonra ailenin sattığı belirtildi. Çiller ailesi yatı 2011 yılında, çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan içinde çok geniş bir salon ve özel yatak odası bulunduğu belirtilen ‘President’ 195 bin Euro bedelle satışa çıkarmıştı.

Daha sonra kim tarafından satın alındığı araştırılan ‘President’in kaçak göçmenleri Yunanistan’a götürmek üzere İstanbul’dan hareket ettiği ve Bandırma’dan da kaçak göçmen alırken yakalandığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.