1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması devam ediyor
Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması devam ediyor

Tarihi Balıklıgöl'deki temizlik çalışması devam ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, etkili olan yağış nedeniyle çevredeki suların aktığı tarihi Balıklıgöl ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

A+A-

Günün ilk ışıklarıyla çalışmalarını başlatan belediye ekipleri, Balıklıgöl platosunda çamurla kaplanan yolları tazyikli suyla yıkayarak temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler, yağış nedeniyle çevresinde biriken çamurlu suyun aktığı tarihi Balıklıgöl'de bir yandan bölgeyi yıkarken bir yandan da göldeki suyun yüzeyinde oluşan kirliliği filelerle temizledi. Yabancı pek çok maddenin bulunduğu gölde tıkanan su giderleri de sürekli açık tutulmaya çalışıldı.

Su yüzeyindeki kirlilik ve yoğun bulanıklık nedeniyle balıkların suyun yüzeye çıkmadığı görüldü.

balikligol_temizlik_calismasi.jpg

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada bulundu

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte cuma akşam saatlerinde meydana gelen ani ve kuvvetli yağıştan etkilenen Balıklıgöl'de de yoğun çalışma başlatıldığı belirtildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, ilgililerden bilgi aldı.

Balıklıgöl'ün Şanlıurfa'nın markası olduğunu belirten Açar, "Cuma akşam saat 17.00 itibariyle ilimizde yağış başladı. Bu aşırı yağışla birlikte şehrin birçok noktasında su baskınları meydana gelmiştir. Bu yağıştan dolayı Balıklıgöl'de de sel baskını olmuştur. Büyükşehir belediyemizin yanı sıra Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyelerimizin su tankerlerinin tamamını devreye alıp kuyulardan su taşıma işlemi başladı.

balikligol_temizlik_calismalari_yapiliyor.jpg

Yine sahada su taşımacılığı yapan traktörler temin edilerek su takviyesi yapılmaya başlandı. Şebeke suyunda klor olması ve balıkları etkileyebileceğinden dolayı, Balıklıgöl temizlenene kadar kuyu suyundan takviye yapılacak. Suyun oksijeninin sağlamak için gölün içerisine oksijen tüpleri konuldu ve devir daim yapılıyor. Halkımızın müsterih olmasını istiyoruz, gerek Halilür-Rahman'da gerekse Ayn Zeliha gölünde herhangi bir balık telef olmamıştır. Balıklıgöl'deki suyun temizliği tamamen sağlanana kadar çalışmalar ve ölçümler devam edecektir"dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.