1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tehlike henüz geçmedi
Tehlike henüz geçmedi

Tehlike henüz geçmedi

Savunma Bakanı Fikri Işık: "Darbe önlendi ama tehlike geçmiş demek için erken" dedi.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şu anda kontrolümüzün  dışında hiçbir yer yok, tamamen hakimiz. Şu an için darbe engellenmiştir. Ama  'darbe tehlikesi tümüyle geçmiştir' demek için erken." dedi. 

 
Işık, Mecliste gazetecilerin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Darbeye karşı TBMM'de grubu bulunan dört siyasi partinin oluşturduğu  birlik ve ortak tavrın demokrasi tarihi açısından son derece önemli olduğunu  vurgulayan Işık, "Farklı görüşlerimiz, yaklaşımlarımız olabilir fakat ortak  paydamız demokrasimiz ve cumhuriyetimizdir. Buna yönelik hiçbir tehdide  kesinlikle müsamaha göstermemiz mümkün değil." diye konuştu.
 
Işık, darbe girişiminin başından itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanı  Oramiral Bülent Bostanoğlu ile irtibat kurduklarını, süreçte birlikte  çalıştıklarını belirterek, "Hava Kuvvetleri Komutanımız, Jandarma Genel  Komutanımız ve Genelkurmay İkinci Başkanımızın sağlık durumu iyi, serbestler,  tutuldukları Akıncı Üssünden ayrıldılar, sağlık durumları da iyi." ifadesini  kullandı.
 
Bakan Işık, şu anda hükümetin kontrolü dışında bir yer bulunmadığını  vurgulayarak, "Risk alan, bizim kontrolümüz dışında bulunan bir yer olmadığı için  evet darbe engellendi. Ancak bu noktada teyakkuzda olma durumumuz var. 'Bu iş  tamamen bitti, herkes rahat olsun, herkes işine baksın, keyfine baksın' diyecek  durumda da değiliz. Bu noktada her an yeni bir sınamanın, denemenin olacağı  bilinciyle hareket edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
 
Darbede rolü olanların, yargının önüne çıkarılması için tüm imkanların  seferber edileceğini belirten Işık, "Şu an için darbe engellenmiştir. Ama 'darbe  tehlikesi tümüyle geçmiştir' demek için erken." dedi.
 
Bakan Işık, bugünden sonra yoğun bir yargı süreci yaşanacağına işaret  ederek, "Paralel ihanet çetesinin deşifre olmayan tüm yapılarını da deşifre  etmenin gayreti içerisinde olacağız. Şimdi dün akşam yaşananlardan sonra bunların  ne kadar büyük ihanet şebekesi olduğu net şekilde ortaya çıktı. Bize düşen görev  bu yapının, ihanet şebekesinin tüm unsurlarının deşifre olmasını sağlamak."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Işık, 8 subayın bir helikopterle Yunanistan'a geçtiğini ve iltica  başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, bu subayların Türkiye'ye iade  edileceklerini söyledi. Işık şöyle konuştu:
 
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, hiçbir şey dün akşamki gibi  olmayacak, buna Meclisimizin çalışmaları da dahil. Bu ihanet şebekesinin en ağır  cezayı alması noktasında, sistemimizin bütün yönleriyle gözden geçirilmesi  noktasında Meclisimiz üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaktır. Bu noktada da 4  partimizin büyük oranda mutabakatla çalışmaları yapacağına inanıyorum."
 
Darbe girişiminde bulunan bir subayın, "halkın üzerine ateş et" emrini  yerine getirmeyen 3 askeri vurduğu yönünde iddialar olduğunu ifade eden Bakan  Işık, "Bu tip kanı bozuk, sütü bozuk insanlar var bu çetenin mensubu olan. Bir de  bunlara karşı kahramanca mücadele eden TSK mensuplarımız var. Bugün darbe  tehlikesi şu an için geçti diyorsak kahraman silahlı kuvvetler personelimizin,  emniyet güçlerimizin, polisimizin, jandarmamızın çok büyük emeği ve katkısı var,  onlara da teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Bakan Işık, bir gazetecinin eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral  Akın Öztürk'ün gözaltında olduğu iddialarını anımsatması üzerine, "Gözaltında  olmadığı yönünde bende bilgi var. Konunun tüm detaylarıyla araştırılması  gerektiğini Milli Savunma Bakanı olarak söylüyorum." ifadelerini kullandı
 
ViraHaber.com
Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.