1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Tekirdağ sahilleri yine renk değiştirdi
Tekirdağ sahilleri yine renk değiştirdi

Tekirdağ sahilleri yine renk değiştirdi

Sahillerin farklı kesimlerinde görülen renk değişiminin, deniz canlılarının yaz aylarındaki salgılarından kaynaklandığını belirten uzmanlar, bunun 'kızıl gelgit, alg patlaması' olarak adlandırılan biyolojik bir olay olduğunu kaydetti.

A+A-

Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahilleri, mevsimsel reaksiyonlar nedeniyle turuncuya büründü. 'Kızıl gelgit, alg patlaması' olarak adlandırılan biyolojik olay, görenleri şaşırttı.

Tekirdağ Sportif Havacılık Kulübü üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, paramotorla uçuş yaptığı sırada fark ettiği turuncuya bürünen sahili cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Süleymanpaşa ilçesine bağlı Barbaros, Kumbağ ve Uçmakdere mahalleleri üzerinden yaklaşık 12 kilometrelik sahilde havadan görüntüler kaydeden Aksoy, gördüğü manzara karşısında çok şaşırdığını, öğrencileriyle ikili uçuş gerçekleştirdiği sırada durumu fark ettiğini söyledi.

Uzmanlar, sahillerin turuncu kırmızı renklere bürünmesinin, biyolojik ve doğal bir süreç olduğunu dile getirdi. Sahillerin farklı kesimlerinde görülen renk değişiminin, deniz canlılarının yaz aylarındaki salgılarından kaynaklandığını belirten uzmanlar, 'kızıl gelgit, alg patlaması' olarak adlandırılan biyolojik bir olay olduğunu kaydetti. 

alg.jpg

alg1.jpg

alg2.jpg

alg3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.