1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Tekneler artık Manavgat'a gitmiyor
Tekneler artık Manavgat'a gitmiyor

Tekneler artık Manavgat'a gitmiyor

Kemer Marinası'nda kışlık bakım için Manavgat ilçesine gitmek zorunda kalan ticari tekneler, bu yıl Kındılçeşme mevkisinde karaya çıkartılmaya başladı.

A+A-

S.S. Mavi Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Levent Aslan, yaptığı açıklamada, daha önceleri teknelerin büyük çoğunluğunun kışlık bakım için Manavgat ilçesine gitmek zorunda kaldığını, bu konudaki sıkıntılarını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e bildirdiklerini anlattı. 

Aslan, Gül'ün de destekleriyle Kındılçeşme mevkisinin yeniden düzenlendiğini ve teknelerin kışlık bakımlarının artık Manavgat'ta yapıldığını ifade etti. Aslan, bu sayede teknelerin Manavgat'a götürülmesine gerek kalmadığını, teknelerin Kemer'de kalmasının da yöre esnafına büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, karaya çekilen tekneleri yerinde inceleyerek, tekne sahipleri ve kooperatif yöneticilerinden bilgi aldı. Başkan Gül, burada yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana kooperatifle uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini anlattı.

Mavi Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile ortaklaşa başlattıkları uygulama kapsamında ilçedeki tüm ticari yatlara plaka verdiklerini hatırlatan Gül, teknelerin karaya çıkarılmasıyla ilgili olarak da kooperatiften rapor istediklerini kaydetti.

Bu rapora göre, tekne başına maliyetin 20-30 bin avro arasında olduğunu tespit ettiklerini anlatan Başkan Gül, şöyle konuştu:

"Burada 73 tekne var. Bakım için karaya çıkarılan 73 tekneyi rakama vurursanız, yaklaşık 1,5 milyon avro gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bu da 4-5 milyon Türk Lirası'na tekabül ediyor. Bu para Kemer'de kalması gerekirken Manavgat'a gidiyor. Tabi biz yönetici olarak Kemer esnafını düşünmek zorundayız. Bugün Kemer sanayisinde tornacı bulamıyorsunuz. Çünkü bu teknelerinin bakımı başka yerlerde olduğu için sanayideki tornacı esnafın çoğu işyerini kapattı ve buradan gitti. Şimdi bu uygulamayla tornacılık mesleği yeniden canlanacak. Biz yerel yöneticiyiz, biz buradaki esnafın kalkınmasını, kazanmasını isteriz. Bize bu fikri sundular, biz de hemen yer araştırdık. Mal sahibi ile görüştük. Buradaki yeri şu an kullanıyoruz. 1 Kasım-1 Nisan tarihleri arasında bu bölgede teknelerimizin bakımları yapılacak. Hem sanayimize büyük bir gelir olacak, hem de arkadaşlarımıza büyük bir destek olacak. Onların masrafları aşağıya düşecek. Bu işten herkes mutlu olacak."

A.A. 

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.