1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Tekneler rafa kalkıyor
Tekneler rafa kalkıyor

Tekneler rafa kalkıyor

Tarabya ve İstinye koylarında tekne parklar yapan İSPARK, şimdi de orta ve küçük boy tekneler için karada raf park projesi hazırladı. 150 tekne kapasiteli ilk raf park Kuruçeşme’de yapılacak.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstanbul koylarında deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmeye devam ediyor. Büyük boy yat ve tekneler için Tarabya ve İstinye koylarındaki tekne parkları hizmete sokan İSPARK, bu kez de orta ve küçük boy tekneler için raflı park projesi geliştirdi. Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada’da kıyı yerleşimlerinde insanların denizle iç içe olmasını sağlamak için teknelerin kaldırıldığı raf park sistemi İstanbul’da hayata geçiriliyor.

DAHA UCUZ, DAHA GÜVENLİ


Ekonomik ve güvenli raf park sistemi ilk olarak Kuruçeşme’de uygulanacak. 150 tekne kapasiteli raf parkta haftalık, aylık, 3 ve 6 ay ya da yıllık olarak tekneler parklanabilecek. Orta ve küçük boy tekneler raf parklarda marinalara bağlanma fiyatlarına oranla daha düşük fiyata güvenli şekilde parkedilecek.

FORKLİFTLE BİNDİRİLİYOR


Yeni tekne park sistemi düşük maliyetinin yanı sıra yerden de tasarruf sağlıyor. Örneğin bir dönümlük alana kurulacak raf parkta boyu 7 metreye kadar olan 360 tekne park edilebiliyor. Tekneler forkliftle rafa kaldırılıp indiriliyor. Tekneler beton rampadan güvenli bir şekilde denize indiriliyor.

050220140048021961116.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.