1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Teknesi su alan balıkçı boğuldu
Teknesi su alan balıkçı boğuldu

Teknesi su alan balıkçı boğuldu

Balıkesir'in Erdek İlçesi Ocaklar Mevkii açıklarında balık avlarken su alan teknesi batınca yaşamını yitiren 24 yaşındaki Mustafa Gül'ün cenazesi Erdek'te toprağa verilecek.

A+A-

Balıkesir'in Erdek İlçesi Ocaklar Mevkii açıklarında balık avlarken su alan teknesi batınca yaşamını yitiren 24 yaşındaki Mustafa Gül'ün cenazesi Erdek'te toprağa verilecek. Aynı olayda boğulmaktan son anda kurtarılan iki arkadaşının tedavisi ise sürüyor. Gül'ün arkadaşları, kurtarma ekiplerinin yeterince yardımcı olmamasından yakındı.

Erdek'te balıkçılık yapan Mustafa Gül, dün akşam saatlerinde kendisine ait 8 metre boyundaki balıkçı teknesine arkadaşları Uğur Eriş (21) ve Ahmet Çimdik'i (23) de alarak avlanmak için Ocaklar sahilinde denize açıldı. Yaklaşık 2 kilometre açılan Mustafa Gül, teknesinin su almaya başlaması sonucu batacaklarını anlayınca, kendisi gibi balıkçılık yapan arkadaşı Kaan Öksüz'ü aradı. Kaan Öksüz, havanında kararması sonucu teknesi batan arkadaşlarına ulaşmakta zorluk çekince, cep telefonu Bandırma Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayarak, teknenin koordinatlarını bildirip yardım istedi. İddiaya göre, Kaan Öksüz'ün helikopter kaldırılması teklifini kabul etmeyen görevliler, Marmara İlçesinde bulunan kurtarma botunu belirtilen bölgeye yönlendirdi. Bölgede yapılan aramada Mustafa Gül boğulmuş, arkadaşları Uğur Eriş ile Ahmet Çimdik ise denizde donmak üzereyken bulundu. Sahil Güvenlik ekipleriyle Uğur Eriş ve Ahmet Çimdik'i motorlara çekmek isteyen Şafak Eker de yaralandı.

Yaralılardan Uğur Eriş ve Ahmet Çimdik Bandırma Devlet Hastanesi'ne götürülürken durumu hafif olan Şafak Eker'e ise Erdek'te sağlık ocağında müdahale edildi. Geçen yıl askerden gelen Mustafa Gül'ün cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Erdek'te yaşayan Gül ailesinin iki çocuğundan biri olan Mustafa Gül'ün cenazesi Erdek'te toprağa verilecek. Talihsiz gencin yardım için aradığı arkadaşı Kaan Öksüz ise, "Kurtarma çalışmaları için Sahil Güvenlik helikopter kaldırsaydı belki de arkadaşımızı kurtaracaktık. Çünkü hava karardığı için onu ve arkadaşlarını çok aradık. Uğur ve Ahmet'i kurtardık fakat Mustafa onlar kadar şanslı değildi" dedi.

Erdek Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberler

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.