1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Tekneyi çalanlar yakalandı, tekne ortada yok
Tekneyi çalanlar yakalandı, tekne ortada yok

Tekneyi çalanlar yakalandı, tekne ortada yok

Dikili'de 4,5 metrelik tekne ile tekne motoru çalındı. Vatandaşların ihbarıyla tekneyi çalan kişiler yakalanırken teknenin bulunamaması insan kaçakçılığı şüphesi doğurdu.

A+A-

İnsan tacirlerinin mültecileri yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçırmak için en çok kullandıkları güzergahların başında gelen Dikili'de  4,5 metrelik tekne ile tekne motoru çalındı. Vatandaşların ihbarıyla tekneyi çalan kişiler yakalanırken teknenin bulunamaması insan kaçakçılığı şüphesi doğurdu.

Cumhuriyet Mahallesi sınırlarındaki sahil kıyısında bulunan teknenin çalınmasının ardından Dikili-Bademli yoluna paralel bulunan sahil kenarındaki başka bir teknenin motorunun çalınması üzerine vatandaşlar 155 Polis İmdat'ı aradı. Bölgeyi ablukaya alan polis ekipleri, yaptığı inceleme ve araştırmalar sonucu 4,5 metrelik tekne ile farklı bir teknenin motorunun hırsızlığını yaptığı iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgularında tekneyi alıp, gezip sonra bir yere bıraktıklarını, kaybolduğu ile ilgili bir bilgileri olmadığını söyledi.

KAÇAKÇILIK ŞÜPHESİ

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi beklenirken, emniyet yetkilileri son zamanlarda göçmen kaçakçılarının, bot ve tekne hırsızlığına yöneldiği daha önceki tekne hırsızlık olaylarını da dikkate alarak, çalınan teknenin mülteci kaçakçılığında kullanılma planı olup olup olmadığını araştırdıkları öğrenildi. Teknenin ise henüz bulunamadığı kaydedildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5607 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.