1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Telefonla konuşurken denize düştü
Telefonla konuşurken denize düştü

Telefonla konuşurken denize düştü

Antalya'da cep telefonuyla konuşurken bir anlık dalgınlık sonucu 40 metre yükseklikteki falezlerden denize düşen lise öğrencisi, dakikalarca suda ölüm kalım savaşı verdi.

A+A-

Olay saat 13.45'da Fener Mahallesi'nde eski fenerin bulunduğu falezlerde meydana geldi.
Falezlerin üst kısmında bulunan seyir teraslarının olduğu yerde cep telefonuyla konuşan lise birinci sınıf öğrencisi Özlem Can, bir süre sonra kayalıklar üzerine çıktı. Burada da telefonla konuşmayı sürdüren genç kız, bir anda dengesini kaybederek 40 metre yükseklikten düştü. Şans eseri kayalıklara çarpmadan denize düşen Özlem Can, yüzme bilmediği için boğulma tehlikesi geçirdi.

ÇIĞLIKLARI DUYUNCA DENİZE GİRDİ
Bağırarak yardım isteyen genç kızın çığlıklarını duyan 25 yaşındaki Timuçin Altaş, hiç tereddüt etmeden kayalıklardan inip denize girdi ve yüzerek Özlem Can'ın bulunduğu yere kadar gitti. Çevredekilerin şaşkın bakışları altında ölüm kalım savaşı veren kız, kendisini kurtarmaya gelen gence, “Ağabey ne olur yardım et. Beni kurtar” diye bağırdı. Can'ın yardımına koşan Altaş, uzun çabaların ardından genç kızı kayalıkların üzerine çıkarmayı başardı.

Bu sırada olay yerine gelen deniz polisi, kayalıklar üzerindeki kızı alıp Yat Limanı'ndan karaya çıkardı. Özlem Can, burada bekleyen ambulansa alındı. 112 Sağlık görevlileri genç kıza müdahale için çıkardıkları cihazları yat limanında unutarak hastaneye doğru yola çıktı. Durumun polis telsizinden bildirilmesinin ardından geri dönen ambulanstaki sağlık ekibine cihazlar teslim edildi. Özlem Can daha sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Genç kızı ölümden kurtaran Timuçin Altaş, insanlık görevini yaptığını belirterek, “Otururken kızın düştüğünü söylediler. Yardım çığlıkları geliyordu. Ben de kayalıklardan inip denize girdim ve kıyıya çıkardım. Bana sadece yardım etmem için yalvardı. Başka bir şey söyleyemedi” dedi.

Özlem Can'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hürriyet

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.