1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3.  “Temp’L” geri dönüşüme en güzel örnek
 “Temp’L” geri dönüşüme en güzel örnek

 “Temp’L” geri dönüşüme en güzel örnek

Seul’daki Ulusal Modern Sanat Müzesi’nin bahçesinde ters çevrilmiş duran paslı gemi gövdesi, içindeki ağaçlarla ve temizlenip beyaza boyanmış iç bölümüyle oldukça huzurlu bir dinlenme alanı.

A+A-

Güney Kore’nin başkenti Seul’daki Ulusal Modern Sanat Müzesi’nin bahçesinde ters çevrilmiş duran paslı gemi gövdesi, aslında geri dönüşüm mimarisinin en güzel örneklerinden biri.

Shinslab Mimarlık tarafından dönüştürülen paslı gemi ziyaretçilere açık olan bahçede, içindeki ağaçlarla ve temizlenip beyaza boyanmış iç bölümüyle oldukça huzurlu bir dinlenme alanı.

Dev enstalasyon, paslanan eski objelerde her zaman başka bir güzelliğin olduğunu kanıtlar nitelikte.

2016 Seul Genç Mimarlar Programı tarafından başka birçok çalışma arasından birinci olarak seçildi.

Çalışmanın sahibi Shinslab Mimarlık ortaya çıkardıkları enstalasyon hakkında: “Temp'L eski bir geminin geri dönüştürülmüş çelik parçalarından tasarlandı. Bu çalışma bir yapının güzelliğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda bir geri dönüşüm derdi barındırıyor” diyor.

Bu güzel çalışma ile, geri dönüştürülen materyallerle mimaride yeni bir inşa yönteminin mümkün olduğunu vurgulanırken aynı zamanda bir duygunun nasıl yaratıldığının da gözler önüne serilmesi amaçlanmış.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 4868 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.