1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tereyağlı karidesin sırrı
Tereyağlı karidesin sırrı

Tereyağlı karidesin sırrı

Koşuyolu’nda uzun süredir hizmet veren Koşuyolu Balık’ın tereyağlı karidesi, Koşuyolu sakinleri arasında bir efsaneye dönüştü biz de bu spesiyalin sırrını işletmenin sahiplerinden Ergin Bingöl’e sorduk.

A+A-

Özel fırınlanmış güveçlerde, taze tereyağlarıyla titizlikle hazırlanan karidesi ağzının tadını bilen herkes gerçekten beğenir. Bu lezzet birçok kişinin deniz mahsulleri tercihleri arasında başta gelir. İşin püf noktaları ustalık mahareti olsa da tereyağlı karidesi efsaneye dönüşmüş Koşuyolu Balık’ın ustalarından Ergin Bingöl siz balıkseverlere bazı ufak tüyolar verdi.

Ergin Bingöl özellikle karidesin yapımında kullanılacak baharat, tereyağı ve karidesin kesinlikle taze olması gerektiğini, pişirilirken kullanılan kabın çok iyi seçilmesi gerektiğini söylüyor. Tereyağlı karidesi sevenler bilir bunu yemenin en zevkli yanı güvecin içinde oluşan sosa sıcak ekmeği banmaktır. Bu yüzden karidesin sosu da büyük önem taşıyor. Koşuyolu Balık’ta yapılan tereyağlı karides için de aynı şey geçerli karidesin kokusu ve sosu, gerçekten çok iyi harmanlandığını gösteriyor.

Bu konuda da Ergin Bingöl’ün tüyolarını almak istesek de, ustamız daha fazlası için Koşuyolu Caddesi’nde gece saat 2’ye kadar açık olan Koşuyolu Balık’a misafirlerini bekliyor. Hem karidesin tadına bakmak hem de bir iki tüyo kapmak için.

kosuyol2.jpgkosyulu1.jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3924 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.