1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Thordon Compac’a en büyük çevre ödülü
Thordon Compac’a en büyük çevre ödülü

Thordon Compac’a en büyük çevre ödülü

Thordon Bearings şirketinin deniz suyu yağlamalı pervane mili yatağı sistemi olan COMPAC, armatörler için deniz kirliliğine yönelik katı kurallara uygun maliyetli bir şekilde uyum sağladığının anlaşılmasının ardından dün, seçkin bir ödül olan Tanker Gemi

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

INTERTANKO, IACS, UK MCA ve Scorpio Tankers'ten gelen temsilcilerle birlikte ödül belirleme panelinde yer alan Uluslararası Tanker Sahipleri Kirlilik Federasyonu'nun (ITOPF) Genel Müdürü Dr. Karen Purnell şu şekilde konuştu: "Yeni çevre sorunlarının ortaya çıkmasıyla sonuçlanmayan, çevreyle ilgili standartları maliyetli açısından etkin bir şekilde yerine getirme konusunda armatörlere yardımcı olan imkanları belirlemek zorlu bir görevdir. COMPAC sistemi, bu zorlu işin üstesinden geliyor ve bu sebeple, (sistemin basitliği ile birlikte) ödülü, Thordon Bearings'e takdim ediyoruz."

Dr. Purnell ayrıca, ödül sahibi COMPAC sisteminin denize sızan yağları azaltacağını ve böylece ITOPF sorumluluğunu yerine getireceğini sözlerine ekledi ve şu sözlerle konuşmasına devam etti:

"Thordon Bearings, köklü bir geçmişe sahip ve sistemin yatırım ve işletiminin uygun maliyetli olması konusunda oldukça şeffaf. COMPAC sistemi, kendi alanında sınırlı olmamakla birlikte, tüm gemi türleri için uygulanabilir, yani başarılı olma konusunda şansı yüksek."

Ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti açıkça dile getiren Thordon Bearings Batı Avrupa ve Afrika Müdürü George Morrison ise şunları söyledi: "Bu yılki Tanker Gemi İşletmeciliği Ödülünü almak, Thordon Bearings için çok iyi geçen bir yılın mükafatı oldu.

Kurumsal Sosyal Sorumluluğu güçlendirmek amacıyla yapılan yeni düzenlemelerin ve gösterilen çabaların bir sonucu olarak, gittikçe daha fazla armatör, yağ yağlamalı pervane mili yatağı sisteminden, deniz suyu yağlamalı pervane mili yatağı sistemine geçiyor. Halihazırda, Thordon'un COMPAC sistemine sahip 2000 adet gemi bulunuyor, ve bu rakamdan çok daha fazla da siparişimiz var."

Thordon’un COMPAC mil yatağı sistemi, dünya okyanuslarına milyonlarca litre yağın sızmasını önlüyor ve pupa contaları ve yağlama yağı ile ilgili gemi işletim maliyetlerini azaltıyor. Yüksek maliyetli acil durum pupa contası tamir işleri ortadan kalkıyor. Thordon sistemleri için gerekli olan korozyon korumasıyla ilişkili daha yüksek yatırım maliyeti ise, daha düşük bakım maliyeti ve yağa dayalı sistemlerin çalışma maliyeti ile dengeleniyor. Ayrıca, kirlilik yaratma riski de yok.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.