1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. TİB'den Basın Açıklaması
TİB'den Basın Açıklaması

TİB'den Basın Açıklaması

Ulusal basında izciliği ön plana çıkartılarak yapılan “Öğretmenlikten Atıldı Ama İzciler Ona Emanet” başlıklı habere ilişkin “Trakya İzciler Birliği Federasyonu (TİB)” yazılı basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"24-25 Ocak 2017 tarihlerinde ulusal basında yer alan “Öğretmenlikten Atıldı Ama İzciler Ona Emanet” başlıklı haberde adı geçen Edirne İli, Keşan İlçesinde kurulu Trakya İzciler Birliği Derneği (TİBDER) ve yöneticilerinin, Federasyonumuzla herhangi bir ilişkileri bulunmamaktadır. TİB’e üye dernekler arasında bu isimde bir dernek asla olmamıştır.

Haberde adı geçen Dernek, ismini ve armasını, Federasyonumuz kurulduktan sonra, Federasyonumuzun arma ve ismine benzer bir şekilde almıştır. Bu durumun kamusal algı karışıklığına yol açabileceği kaygısı ile Trakya İzciler Birliği Federasyonu (TİB) olarak, Edirne Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne 2015 yılında yaptığımız itiraz neticesinde, “Dernek ve Federasyon niteliklerinin yeterli bir ayrım olduğu ve kuruldukları iller bakımından da Edirne ve Sakarya’nın birbirinden farklı iller olmasının kamusal algı karışıklığına yol açmayacağı” tarafımıza resmen bildirilerek itirazımız ret edilmiştir. Yaptığımız ikinci itiraz da benzer bir cevapla sonuçsuz kalmıştır. Ancak, TİB ile herhangi bir ilişkisi bulunmayan bu Derneğin, Federasyonumuza benzer bir isim taşıması ve bu isim altında faaliyetini sürdürmesi, Federasyonumuz açısından rahatsızlık verici bir durum olmaya hâlen devam etmektedir.

Trakya İzciler Birliği Federasyonu (TİB), izcilik ve liderlik bilgi ve donanımı tam, güvenilir, İzcilik Ant ve Töresine uygun davranan İzci Liderleri ile “Gerçek İzcilik” yapmak hedefinden asla sapmamıştır. Habere konu olan şahıs, Federasyonumuzun 2014 yılındaki kuruluş çalışmalarında yer almış, ancak “İzci Liderliğine elverişli olmaması” sebebiyle beş ay içinde TİB ile ilişkisi kesilmiştir. Buna rağmen, sosyal medyada, Derneğin mevcut isim benzerliğinden faydalanılarak, habere konu olan şahsın, Federasyonumuz ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Oysa habere konu olan şahsın tüm İzci Liderlik sertifikaları, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından verilmiş olup, haberde adı geçen şahıs adına Federasyonumuz tarafından düzenlenmiş herhangi bir sertifika, denklik ya da berat yoktur.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

25 Ocak 2017
TİB YÖNETİM KURULU"

Bu haber toplam 2378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.